Lucreţia Ciobanu a murit. Gabi Luncă: Cântăreţi ca dânsa…

Lucreţia Ciobanu a murit la vârsta de 90 de ani şi lasă multă durere în sufletul celor care au cunoscut-o şi îndrăgit-o. Gabi Luncă a crescut în preajma ei şi are o mulţime de amintiri plăcute cu "Doamna Munţilor".

RomaniaTV.net
01 oct. 2015, 06:24
Lucreţia Ciobanu a murit. Gabi Luncă: Cântăreţi ca dânsa…

Foştii colaboratori ai Lucreţiei Ciobanu au primit cu tristeţe moartea „Doamnei Munţilor”.

„Mi-a fost mentor, am lucrat împreună, am avut turnee împreună. Am fost ca un copil al trupei pentru că mă învăţa cum să stau pe scenă, de multe ori mai dădeam din mână şi îmi spunea «Gabi, mamă, nu aşa». Aveam 7-10 ani, dar eu am crescut cu doinele şi nimeni nu le putea cânta ca dânsa şi vor rămâne un tezaur de aur piesele dânsei. Dumnezeu să o odihnească şi să o ierte”, a declarat Gabi Luncă, la România TV.

„Cântăreţi ca dânsa… să dea Dumnezeu să mai fie, dar nu ştiu. Merită toată cinstea şi urmaşii care vin după dânsa să cânte piesele ei, dar cu respect. Şi dacă nu pot să le lase la alţii”, a mai spus Gabi Luncă.

Născută la 27 octombrie 1924 în localitatea Topârcea, judeţul Sibiu, de mică Lucreţia Ciobanu a fost fascinată de doine. Când s-a despărţit de localitatea natală avea doar 14 ani, iar împreună cu Maria Tănase au deschis prima emisiune difuzată de Televiziunea Română.

Trupul neînsufleţit al Doamnei Munţilor va fi depus vineri la capela Cimitirului Ghencea Civil din Bucureşti, unde este înmormântat şi soţul ei. Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă.