Lucruri ciudate pe care nu ţi le spune nimeni despre sarcină

Atat femeile, cat si barbatii care urmeaza sa devina parinti se vor sa inteleaga cat mai bine ce se va intampla pe perioada celor noua luni de sarcina. Se documenteaza despre sarcina, despre sarcina pe saptamani, insa multi se feresc sa spuna lucrurilor pe nume. Sunt anumite lucruri in sarcina care nu sunt tocmai placute, altele lucruri sunt bizare si nu le auzi prea des.

10 iun. 2014, 20:11
Lucruri ciudate pe care nu ţi le spune nimeni despre sarcină

Poti fi insarcinata peste un an

Majoritatea sarcinilor dureaza 9 luni, iar medicii de cele mai multe ori induc nasterea daca aceasta perioada este depasita. Insa, recordul celei mai lungi sarcini este de 375 de zile. In mod surprinzator bebelusul nu a avut mai mult de 3 kilograme.

CITESTE SI: Recomandări de meniuri sănătoase în sarcină

Fetusii de sex barbatesc au erectii intrauterine

Atat fetusii fetite, cat si cei baietei se masturbeaza in perioada intrauterina, insa numai baietii sunt prinsi in „flagrant” la ecografii, dovada fiind erectiile surprinse in timpul consultatiilor periodice. Daca ti se pare jenant sa faci sex in timpul sarcinii, imagineaza-ti ce face pustiul tau in burtica ta, in timp ce tu mananci.

Vei avea nevoie de cusaturi

Ultimul loc in care o femeie si-ar dori cusaturi este zona intima. Insa este nevoie si de asa ceva, daca alegi o nastere normala. In unele cazuri, este nevoie de doar cateva cusaturi, insa in cazurile grave, cand se produce ruptura de perineu si intreaga zona dintre vagin si anus trebuie reconstruita.

E posibil sa ai scaun in timpul nasterii

Se poate intampla ca in timpul nasterii sa elimini accidental si cateva materii fecale. Este ceva normal avand in vedere faptul ca muschii pe care ii folosesti in timpul nasterii sunt aceeasi care actioneaza in timpul tranzitului intestinal. In plus, bebelusul apasa pe sfinctere. N-ar trebui insa sa-ti faci griji pentru asta, medicii si asistentele sunt pregatite si pentru astfel de incidente.

CITESTE SI: Femeile care nasc fete sunt mai avantajate ca mamele de băieţi. Vezi de ce

Femeile insarcinate pur si simplu stralucesc

Este impamantenita formula „gravidele stralucesc” si are acoperire in realitate. Pielea straluceste pentru ca in organismul unei gravide creste cantitatea de sange cu 50%. Iar fluxul sangvin marit, aduce un plus de vitalitate pielii, in special in zona fetei.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro