Lucruri FASCINANTE despre fumat

Păƒrerea oamenilor despre fumat s-a schimbat dramatic în ultimul secol. Pe vremuri despre fumat se credea că este cool, sexy, bun pentru săƒnăƒtatea ta și pretutindeni oamenii se bucurau de acest obicei. Fumatul era promovat de sportivi consacrați și reclamele abundau la tv. Aproape cムnu găƒseai scene într-un film în care personajul principal sムnu tragă dintr-o tigarăƒ. Astăƒzi, despre fumat se crede cムeste un obicei care dムdepenţムși te ucide pe tine și pe cei din jurul tăƒu. Nu mai vezi nicăƒieri reclame despre fumat și nici nu mai vezi ce cineva fumând în spații publice deschise.

13 oct. 2013, 06:20
Lucruri FASCINANTE despre fumat

Iată o listă cu lucruri fascinante despre fumat:

1: Cel mai vândut produs

Ţigările sunt cele mai vândute produse de pe planetă cu aproximativ 1 trilion (o mie de miliarde) de un unităţi anual. Cu venituri 400 de miliarde de dolari anual, industria tutunului este una dintre cele mai mari din lume.

2: Mai multă nicotină

Conţinutul de nicotină din mai multe mărci de ţigări este în creştere. Conform unor studii realizate de către Universitatea Harvard şi Departamentul de sănătate din Massachusetts cantitatea de nicotina din ţigările Camel, Newport şi Doral a crescut cu 11% între anii 1997-2005.

CITEŞTE ŞI Ce se întâmplă în corpul tău când te laşi de fumat

3: Exporturi de ţigări

Producătorii de ţigări din SUA câştigă mai mulţi bani din vânzarea produselor către alte ţări decât din vânzarea către americani.

4: Piaţa de ţigări

Brandurile americane Marlboro, Kool, Camel şi Kent deţin 70% din piaţa globală a tutunului.

5: Conţinutul ţigărilor

S-ar putea ca fumătorii să fie îngroziţi de următoarele rânduri. Conţinutul ţigărilor este format din arsenic, formaldehidă, plumb, oxid de nitrogen, monoxid de carbon, amoniac plus alţi 43 de agenţi cancerigeni cunoscuţi.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO