Lucruri inedite pe care NU le găseşti în cărţile de ISTORIE: Vezi ce secret ascundea Napoleon în pantaloni

Cu toate că cercetătorii au descoperit că până în prezent pe Pământ s-au născut peste 100 de miliarde de oameni, doar o mică parte din ei au rămas în istorie. Printre aceştia, se numără şi Napoleon Bonaparte, Albert Einstein şi Charlie Chaplin, oameni care au avut un important impact asupra lumii, dar care, ca orice altă persoană, au avut numeroase secrete, multe dintre ele fiind îngropate odată cu trupurile lor.

10 oct. 2013, 05:21

De-a lungul timpului, despre Napoleon Bonaparte s-au spus multe lucruri, fiind unul dintre puţinele persoanje care au vrut să cucerească întreaga Europă. Cu toate că poveştile spun despre el că era mic de statură, se pare că bărbatul avea o înălţime de 170 de centimetri, ceea ce era normal pentru un francez din perioada respectivă. Cu toate că sunt cunoscute luptele sale şi mâna lui de fier, există numeroase persoane care nu ştiu că el a avut o copilărie nefericită, după ce tatăl său a murit de cancer de stomac atunci când Napoleon era doar copil, lăsând familia fără niciun ban, dat fiind faptul că era un parior înrăit. Mai mult, micul Bonaparte a fost luat în derâdere atunci când se afla la şcoală, deoarece era un tocilar şi jumătate care avea un puternic accent de corsican. 

Chiar şi aşa, cel mai mare secret al lui se afla în pantaloni. Astfel, marele cuceritor suferea de hemoroizi, acesta fiind şi motivul pentru care nu a reuşit să câştige Bătălia de la Waterloo, în acele zile de luptă având dureri groaznice. 

Citeşte şi 22 de informaţii pe care nu le vei citi NICIODATĂ în cartea de ISTORIE: De ce îşi rădeau EGIPTENII SPRÂNCENELE

Albert Einstein a fost şi este considerat unul dintre cei mai deştepţi oameni care au trăit vreodată. Cu toate acestea, sub arhetipul omului de ştiinţă, se ascunde un bărbat normal care a avut „numeroase schelete în dulap”. Astfel, chiar dacă toţi ştiu că în şcoala generală a avut câteva probleme cu materiile non-ştiinţifice, mai ales cu franceza, despre tinereţea măreţul fizician nu se cunosc anumite lucruri importante. Astfel, în 1901, la 22 de ani, Einstein a avut prima lui iubită, Mileva Maric, atunci când se afla în vacanţă în Italia. Relaţia a luat sfârşit în momentul în care tânăra a descoperit că este gravidă, chiar dacă Albert nu avea bani să o întreţină. În 1902 s-a născut Lieserl, o fetiţă, care a dispărut din scrisorile prin care cei doi comunicau la scurt timp după naştere, în 1903. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu bebeluşul, dar există informaţii că acesta ar fi murit scarlatină. 

Mai mult, în 1912 Einstein a părăsit-o pe Mileva, chiar dacă a divorţat de ea abia în 1919, şi s-a căsătorit cu una dintre verişoarele sale, Elsa Lowenthal la puţin timp după. Inedit este faptul că pe cât a fost de inteligent, pe atât a fost de afemeiat, având numeroase aventuri atât în timpul căsătoriei, cât şi după ce a rămas văduv în 1936.   

Citeşte şi Cum a pierdut Charlie Chaplin un concurs „Imitaţi-l pe Chaplin”

Sir Charles „Charlie” Chaplin a fost probabil cel mai mare comediant al tuturor timpurilor, însă viaţa sa nu a fost atât de amuzantă. Povestea lui tragică a început încă din copilărie, părinţii lui nefiind cele mai bune modele de urmat în viaţă. Astfel, mama sa a avut doi copii nelegimiti din diferite aventuri extraconjugale, iar tatăl lui Chaplin a părăsit familia atunci când el era foarte mic. Mai mult, mama sa a murit de probleme de ficat, după ce a devenit psihotică din cauza sifilisului şi a malnutriţiei.

În acelaşi timp, viaţa de adult a actorului nu a fost mai puţin fascinantă, după ce a bărbatul a fost forţat să plătească pensie alimentară pentru o lungă perioadă de timp unui copil care nu era al lui. Mai mult, chiar dacă testele de sânge au dovedit acest lucru, judecătorul a refuzat aceste probe în justiţie, obligându-l să plătească o sumă substanţială. Chiar şi după moartea lui Chaplin, povestea lui nu s-a sfârşit. În 1977, trupul său a fost furat de hoţi, care au cerut o recompensă importantă, dar a fost recuperat două luni mai târziu.