Lucruri inedite pe care nu ştiai că le poţi face cu un telefon

Smartphone-urile sunt dispozitive pe cât de mici, pe atât de complexe. Dacă ești la primul smartphone sau nu ai avut niciodată răbdare să îi găsești toate utilitățile, probabil că ești curios să afli ce poți face cu un smartphone.

18 iun. 2015, 09:11
Lucruri inedite pe care nu ştiai că le poţi face cu un telefon

Smartphone-urile au revoluționat ideea de telefon probabil mai mult decât au făcut-o telefoanele mobile. Puterea de procesare ale unor computere de acum câțiva ani este înghesuită într-o carcasă de dimensiuni mici pe care o avem tot timpul în buzunar.

Acesta dispozitive au conexiune la Internet, camere foto și fel de fel de senzori. Totuși, mulți dintre noi le folosim pentru apeluri, SMS-uri și Facebook. Totuși, ce poți face cu un smartphone?

Mai jos am încropit o listă cu 10 lucruri pe care le poți face cu smartphone-ul tău. Probabil că despre unele dintre ele știai, dar sperăm că unele te vor ajuta să-ți folosești mai deștept telefonul inteligent.

Folosește telefonul ca pe o telecomandă

Această funcționalitate nu este disponibilă pe toate smartphone-urile, însă dacă ți-ai cumpărat un telefon vârf-de-gamă în ultimii doi ani, sunt șanse mari să îți poți controla televizorul cu smartphone-ul. Samsung, HTC sau LG, de exemplu, au dotat anumite modele de smartphone-uri cu un modul de raze infraroșii și software care permite controlarea diverselor gadgeturi din casă (TV, set-top box, aer condiționat etc.) Telefonul poate și să recepționeze aceste raze și poate, în teorie, să învețe orice comandă de la o altă telecomandă.