Lucruri pe care nu le ştiai despre copiii mici

Chiar daca sunteti parinti exista lucruri despre copiii mici pe care nu le stiati. Iar in cazul in care nu aveti urmasi, insa va pregatiti pentru a avea iata ce ar trebui sa aflati:

RomaniaTV.net
15 ian. 2016, 21:08
Lucruri pe care nu le ştiai despre copiii mici

Bebelusii care in mod constant cer atentie de la parintii lor se vor transforma in adulti care colaboreaza usor cu ceilalti si care invata lucruri noi foarte rapid, sustine un studiu publicat in revista Child Development.

Marie-Pierre Gosselin, autoarea studiului, a declarat: „Copiii mici ai caroror parinti au raspuns pozitiv la cererile lor de atentie se asteapta ca interactiunile sociale sa le aduca satisfactii. De aceea, sunt nerabdatori sa socializeze cu parintii lor”.

Nu este vina lor ca sunt egoisti

Oamenii de stiinta au studiat comportamentul si imagini ale creierelor unor copii ce se jucau cu alti copii de varsta lor carora li s-au oferit recompense si erau indemnati sa le imparta cu ceilalti. S-a stabilit ca „desi copiii mici inteleg ca impartitul este benefic pentru ceilalti copii nu puteau rezista tentatiei egoiste de a pastra cat mai mult din recompensa pentru ei insisi”.

Din fericire insa, odata ce copilul creste, creierul sau se maturizeaza. „Scanarea creierului a scos la iveala regiunea care se maturizeaza odata cu micutul, care incepe sa ia decizii mai putin egoiste”, sustine cercetarea.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.