Lucruri pe care nu le ştiai despre corpul uman

Corpul uman este o mașinărie fantastică, cu calități și defecte, însă cu capacități extraordinare de adaptare. Iată, totuși, câteva curiozități despre corpul uman care te vor surprinde cu siguranță.

RomaniaTV.net
04 mart. 2015, 09:35
Lucruri pe care nu le ştiai despre corpul uman

Un tendon lipsă – Surprinzător, dar adevărat! Aproximativ 15% din populația globului nu are tendonul mușchiului flexor radial al carpului (sau mușchiul palmar mare). Pentru a afla dacă te numeri printre aceste persoane, nimic mai simplu: apucă degetul mare și trage-l înapoi, către încheietura mâinii. Astfel, 85% dintre persoane vor descoperi două tendoane, în timp ce restul de 15% doar unul.

Citeşte şi Cele ŞAPTE LUCRURI care se petrec cu CORPUL UMAN după moarte

Sincopa vasovagală (leșinul clasic) – Este o altă curiozitate legată de corpul nostru, care se poate dovedi ușor problematică. De exemplu, există persoane care leșină după ce au urinat. Leșinul intervine în momentul stimulării nervului vag, responsabil printre altele de funcționarea rinichilor, urmând ca apoi tensiunea să scadă.

Organele reproductive și rinichii – Deși nu v-ați fi așteptat, acestea sunt legate între ele. Să luăm cazul bărbaților – atunci când sunt loviți în zona testiculelor, ei resimt o durere puternică a rinichilor și asta pentru că, în timpul perioadei de sarcină, testiculele se dezvoltă în zona rinichi, după care aceștia coboară progresiv către locul lor obișnuit.

Citește integral articolul pe clicksanatate.ro.