Lucruri pe care NU trebuie să le mai faci în cuplu

Relatiile sunt complicate. Potrivit psihologului Lisa Blum, Psy.D, de la Southern California: „Relatiile cele mai puternice au necesitat un efort foarte mare".

RomaniaTV.net
12 iul. 2017, 20:36
Lucruri pe care NU trebuie să le mai faci în cuplu

De multe ori, ideea oamenilor despre relatia „perfecta” este cea care ii impiedica sa depuna efortul necesar pentru ca o relatie sa functioneze, sa fie un succes. Este usor sa pierzi din vedere scopul – care ar trebui sa fie sa traieti o viata fericita impreuna.

„Nimic nu este perfect. Viata este complicata. Relatiile sunt complexe. Rezultatele sunt nesigure. Oamenii sunt irationali” ~ Hugh Mackay. 

Stiind ca nimic nu este perfect si ca relatiile sunt complexe, iti ofera un indiciu despre cum ar trebui sa le abordezi. Iata 5 lucruri pe care sa nu le mai faci in cuplu:

  1. Incetati sa considerati de la sine inteles trainicia relatiei

Odata ce a trecut luna de miere a relatiei voastre este usor sa va complaceti si sa credeti ca lucrurile merg de la sine. Poate ca nu adoptati aceasta situatie intentionat, insa acesta este rezultatul. Incepe prin a uita sa-i multumesti partenerului/ei atunci cand vine sa te ia de la munca, ori ceva si mai simplu, sa raspunzi la telefon in timpul mesei.

Ce puteti face? Incepe sa fii recunoscator/oare

Sa-ti apreciezi jumatatea si sa fii recunoscator pentru lucrurile marunte pe care le face pune bazele gratitudinii in relatia voastra. Studiile au sugerat ca exprimarea recunostintei fata de jumatatea ta poate intari relatia de cuplu, iar el/ea se simte important/a si, in acelasi timp, creste angajamentul tau fata de relatie si fata de partener/a.

  • 8 sau 9, anul este caracterizat de elementul Pamant

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.