Lucruri pe care să NU le faci când esti epuizat fizic

Prea putin somn in timpul noptii te face sa te simti obosit, flamand si sa uiti lucruri. Sunt destule studii care sustin ca somnul este benefic pentru sanatate, imbunatateste memoria si scade riscul de a te confrunta cu un atac de cord sau daca esti sofer reduce sansele de a fi implicat intr-un accident rutier. Tocmai de aceea privarea de odihna se poate dovedi iti poate afecta negativ o multime de activitati. Iata 5 lucruri pe care sa nu le faci cand esti epuizat fizic.

24 nov. 2014, 21:17
Lucruri pe care să NU le faci când esti epuizat fizic

1. Sa conduci

Asa cum nu ar trebui sa urci la volan dupa ce ai baut cateva beri, la fel ar trebui sa te abtii sa conduci in cazul in care nu ai dormit o noapte intreaga. Potrivit unor studii publicate de Reuters, soferii beti sau neodihniti au un risc de doua ori mai mare sa fie responsabili pentru producerea unui accident rutier decat oamenii soferii care nu au baut sau s-au odihnit peste noapte. „Patru ore in minus de somn sunt la fel de primejdioase precum consumul a 6 cutii de bere”, sustine Christopher Drake cercetator la Henry Ford Hospital Sleep Disorders and Research Center din Detroit. Insa nu doar soferii adormiti ar trebui sa se abtina sa urce la volan. Regula se aplica si in cazul pilotilor, conductorilor de tren/tramvai soferilor de camioane/tiruri si lista poate continua.

2. Sa iei decizii importante

Exista un motiv biologic pentru care un lucru pare excelent atunci cand esti obosit, pentru ca atunci cand esti fresh sa ti se para o idee proasta. Potrivit unui studiu realizat in 2011, activitatea creierului in zona legata de asteptarile pozitive este mai intensa dupa o perioada de nesomn.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro