Lucruri pe care să nu le mai faci ca să ai o viaţă împlinită

Cu toţii suntem în căutarea fericirii, a iubirii, a armoniei interioare. Adesea, orbecăim prin viaţă în încercarea de a ne găsi idealul, fără să ne dăm seama că cei mai mari duşmani ai noştri suntem chiar noi înşine. Şi pentru că uităm prea des să apreciem bucuriile simple şi să reflectăm asupra a ceea ce ni se întâmplă, cei de la LifeBuzz.com au postat o lista cu 15 de lucruri care îţi vor simplifică viaţă, dacă te decizi să nu le mai faci vreodată.

17 apr. 2014, 19:51
Lucruri pe care să nu le mai faci ca să ai o viaţă împlinită

1. Nu te mai înconjura de oameni nepotriviţi
Viaţă e prea scurtă că să o petreci cu persoane care nu-ţi oferă bucurie, ba mai mult, te privează de puţinele satisfacţii pe care le ai. Dacă cineva te doreşte în viaţă lui, îşi va face singur timp pentru ţine – nu trebuie să te agiţi şi să te lupţi că să te faci remarcat de prieteni. Nu insistă niciodată să menţii o prietenie cu cineva care nu te apreciază la justă valoare. Şi nu uită: prietenii adevăraţi sunt cei care îţi stau alături nu doar la bine, ci şi la rău.
 
2. Nu te arunca în relaţii amoroase din motive greşite
Alege-ţi cu atenţie persoanele pe care vrei să le păstrezi în viaţă ta şi nu începe niciodată o relaţie din teamă de a rămâne singur. E mai bine să fii pe cont propriu decât într-o companie nepotrivită. Nu te grăbi şi nu încerca să forţezi lucrurile: dacă e să fie, totul se va rezolva de la sine.

3. Nu te mai minţi pe ţine însuţi
Îţi poţi minţi pe alţii, dar niciodată pe ţine. Nu cu adevărat. Recunoaşte-ţi deschis defectele şi greşelile şi învaţă tot ce poţi din ele. Până la urmă, cea mai trainică relaţie o ai cu ţine însuţi, aşa că trebuie să fii onest şi să-ţi îmbrăţişezi imperfecţiunile, iar apoi să încerci să le transformi în atuuri.

Citeşte mai mult pe sfatulpărinţilor.ro.