Lucrurile pe care să NU le faci după ce te-ai îngrăşat

Dacă ai luat în greutate, experţii în nutriţie spun că există câteva lucruri pe care trebuie să le eviţi.

22 oct. 2014, 09:23
Lucrurile pe care să NU le faci după ce te-ai îngrăşat

Ai acumulat cateva kilograme. Se intampla. Si este in regula. De multe ori suntem bombardate cu informatii referitoare la lucrurile pe care trebuie sa le facem pentru a incepe imediat sa slabim.

Dar nimeni nu spune nimic despre acele lucruri (a se citi greseli) pe care le facem deja si care ar putea sa mai adauge cateva kilograme. Mai jos vei gasi o scurta lista ce contine acele activitati pe care ar fi bine sa nu le faci atunci cand deja ai luat in greutate.

1. Nu incepe sa sari peste mese. Pe termen lung, faptul ca sari peste mesele principale nu te va ajuta sa slabesti. Studiile arata ca mancatul la fiecare cateva ore ajuta la stabilizarea glicemiei tale si te impiedica sa faci alegeri gresite la urmatoarea masa. Planifica-ti mesele si asigura-te ca mananci la fiecare cateva ore.

2. Nu te pedepsi mental. Daca te pedepsesti singura (te holbezi la oglinda cu furie, te numesti „grasa” sau ii arati prietenei tale colaceii de grasime) nu va topi ca prin minune grasimea din jurul taliei tale. Si toti acesti factori negativi se vor intoarce impotriva ta.

Cercetarile arata ca oamenii care practica o forma de compasiune fata de sine sunt mult mai eficienti cand vine vorba de schimbarea comportamentelor lor. Daca esti rea cu tine insati, acest lucru nu va face decat sa te supere si mai mult si cel mai probabil te va determina sa mananci pe fond emotional.

Citeste mai mult pe feminis.ro.