Lucrurile soţilor Ceauşescu, vândute la licitaţie. Află cât a plătit un colecţionar pe sabia dictatorului

Mai multe obiecte ce au aparţinut familiei dictatorului au putut fi cumpărate în cadrul licitaţie "Epoca de aur". Cel mai bun preţ l-a scos sabia lui Nicolae Ceauşescu, primită cadou din partea Armatei Române. Sabia a fost vândută cu 7.000 euro.

07 mart. 2014, 07:32
Lucrurile soţilor Ceauşescu, vândute la licitaţie. Află cât a plătit un colecţionar pe sabia dictatorului

Sabia aurită, de protocol, a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, primită cadou din partea Armatei Române, dedicaţia generalului de armată Ion Ioniţă, ministru al Forţelor Armate„, a fost descrierea făcută de coordonatorul licitaţiei.

Cândva obiect drag al lui Ceuşescu, sabia a fost pusă la vânzare cu preţul de 1000 de euro. În urma licitaţiei, suma a crescut de şapte ori, la 7.000 de euro.

CITEŞTE ŞI Elena Ceauşescu, clientă FIDELĂ a vrăjitoarelor. Vezi cum i s-a arătat felul GROAZNIC în care a murit VIDEO

Şi haina de blană, purtată de Elena Ceauşescu, s-a vândut cu un preţ bun. Un tânăr din Capitală a cumpărat-o pentru mama lui în schimbul a 4.900 de lei.

Foarte căutate de colecţionari au fost şi documentele din Epoca de Aur.

„Voiam o plachetă de protecţia muncii din anii ’70, era foarte simpactică dar aşa cum zicea o prietenă cred că a fost visul oricărui corporatist, drept dovadă a plecat de la 40 de euro şi a ajuns la 400 chiar 400 şi ceva”, a spus o colecţionară.

Evenimentul s-a dovedit a fi un real succes. Peste 95% dintre obiectele scoase la licitaţie au fost adjudecate.