Ludovic Orban, anunţ despre majorarea pensiilor: „Vom face o evaluare foarte serioasă”

Ludovic Orban a vorbit despre soarta pensiilor și ce se va întâmpla cu legea care majorează veniturile bătrânilor de anul viitor.

27 nov. 2019, 08:38
Ludovic Orban, anunţ despre majorarea pensiilor: „Vom face o evaluare foarte serioasă”

Premierul susţine că va respecta legea pensiilor, aflată în vigoare de anul trecut. „Am văzut că toată lumea spune că, dacă se aplică Legea pensiilor, o să fie apocalipsa bugetară. Eu vă spun că nu va fi nicio apocalipsă bugetară. Legea pensiilor este în vigoare. Ca să schimbi legea pensiilor, ai nevoie de o majoritate parlamentară. Vă spun din capul locului că eu nu vreau să dau OUG în astfel de domenii vitale şi sensibile. Vom face o evaluare extrem de serioasă, o analiză extrem de serioasă cu ce măsuri trebuie să luăm”, a declarat Ludovic Orban.

Următoarea majorare a pensiilor este preconizată să aibă loc în anul 2020, majorare prevăzută de Legea pensiilor care stipulează o creștere masivă, de 40%. 

Acest lucru se va întâmpla la 1 septembrie 2020, odată cu o nouă majorare a punctului de pensie, care va crește de la 1.265 lei la 1.775 lei.

Orice cetăţean, care doreşte să ştie cât îi va fi pensia de la 1 septembrie 2020 va trebui să înmulțească pensia pe care o are la ora actuală cu 1,4, ceea ce este raportul dintre 1.265 lei și 1.775 lei.

Klaus Iohannis: Pentru pensii nu au fost prevăzuţi destui bani şi vor trebui alocaţi la rectificare

Guvernul va încerca să corecteze Ordonanţa 114, a  mai declarat, premierul Ludovic Orban, care a calificat acest act normativ drept „criminal”. 

Potrivit lui Orban, Guvernul va încerca să realizeze „corecţii la Ordonanţa 114, care este un act normativ criminal care creează probleme grave în toate domeniile de activitate”. 

El a participat la conferinţa „Buget şi fiscalitate 2020: dinspre politica oficială spre mediul de afaceri”, organizată de CursDeGuvernare.ro, cu sprijinul ASE şi AMCHAM.