Ludovic Orban, candidatul PNL pentru Primăria Capitalei

Ludovic Orban este candidatul PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, informează România TV. Propunerea a fost făcută de Cătălin Predoiu, preşedintele PNL Bucureşti.

22 feb. 2016, 10:59
Ludovic Orban, candidatul PNL pentru Primăria Capitalei

Ludovic Orban candidat PNL pentru Primăria Capitalei este propunerea lui Cătălin Predoiu, după consultarea mai multor sondaje interne.

„Vom continua bătălia pentru Primăria Capitalei avându-l candidat pe Ludovic Orban”, a declarat Cătălin Predoiu.

„Să reflectăm şi să acţionăm astfel încât Primăria Bucureşti să nu ajungă din nou în mâinile unei administraţii PSD. Am văzut ce au însemnat 7 ani de administraţie PSD. Dorim să câştigăm Primăria Capitalei, dorim să adunam în jurul nostru toate forţele”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Ludovic Orban a declarat că este pregătit pentru această bătălie.

„Sunt onorat de propunerea colegilor mei din comisia de unificare a PNL. Sunt pregătit să parcurg următorii paşi procedurali pentru desemnarea mea ca şi candidat. Mai exact, votul în conducerea PNL Bucuresti şi validarea. M-am înscris în cursa pentru Primăria Capitalei”, a declarat Ludovic Orban.

DECLARAŢIA DE AVERE a lui Ludovic Orban: Liberalul are un apartament, o casă şi peste 20.000 de euro în conturi

Ludovic Orban i-a mulţumit lu Cristian Buşoi, numele vehiculat până azi din ca şi candidat din partea PNL.

„Îl felicit pe Cristian Buşoi pentru campania frumoasă, profesionistă desfăşurată, care l-a adus la un nivel de încredere pentru care mulţi lideri politici sunt invidioşi.  Dacă Buşoi ar fi fost candidatul PNL, l-aş fi sprijinit cu toată forţa şi priceperea mea. S-a hotărât să fiu eu candidat. În spatele candidaturii mele se află o viaţă de muncă în slujba comunităţii. Ultimii 25 de ani i-am petrecut în slujba semenilor mei. Candidez nu ca să mă aflu în treabă, ci pentru că Bucureştiul are nevoie de o persoană pricepută. Sunt hotîrât să pun toată energia, toată forţa, toată priceperea alături de echipa PNL pentru atingerea obiectivului fundamental: câştigarea Primăriei Capitalei”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban nu a precizat dacă va beneficia de susţinerea preledintelui Klaus Iohannis.

„Nu vă pot da eu răspunsul la această întrebare. Îmi cunoaşteţi cariera, îmi cunoasteţi implicarea în campania prezidenţială. Nu cred că este o poziţie pe care pot să vi-o prezint eu. Dacă domnul Iohannis va lua o decizie, fiţi convinşi că o va comunica”, a spus liderul liberal.

În schimb, Orban nu a putut să spună dacă liberalii vor încheia alianţe cu alte partide de dreapta.

„Negociaţi sau nu cu partidele de pe dreapta?

Nu sunt în măsura să vă răspund acum”, a spus Orban.

Cristian Buşoi, care fusese vehiculat pentru această poziţie, a declarat că îl va susţine pe Ludovic Orban.

„Nu mă opresc, nu dezertez, doar predau ştafeta domnului Orban pentru Primăria Bucureştiului”, a declarat Cristian Buşoi.

„Decizia a fost unanim luată”, a spus şi co-președintele PNL, Alina Gorghiu, despre schimbarea candidatului liberal la Primăria Capitalei. „Nu a fost nimic extraordinar nici la graficul anunțat. A fost o discuție cât se poate de serioasă, aplicată și chiar complicată. Finalul e acesta – candidatul PNL pe care fiecare membru îl va susține la Primăria Capitalei este prim viceăpreședintele Ludovic Orban”, a explicat Gorghiu.

Cel mai puternic contracandidat al lui Ludovic Orban este propunerea PSD, până la acest moment numele cel mai des vehiculat fiind al Gabrielei Firea.