Ludovic Orban confirmă întâlnirea cu Klaus Iohannis, despre ce au discutat liderii PNL cu preşedintele

Președintele PNL, Ludovic Orban, a confirmat întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis și a explicat că au dicutat cu acesta în contextul în care liberalii deja și-au exprimat susținerea pentru alegerile prezidențiale. Orban a confirmat că la întâlnirea de marţi a participat şi Vasile Blaga, dar şi alţi lideri liberali.

02 aug. 2018, 19:06
Ludovic Orban confirmă întâlnirea cu Klaus Iohannis, despre ce au discutat liderii PNL cu preşedintele

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat, joi seară, că a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis în care s-au dezbătut ”teme majore” şi a precizat că discuţia era necesară, în contextul în care liberalii au decis susţinerea şefului statului pentru obţinerea celui de-al doilea mandat de preşedinte, iar Klaus Iohannis a anunţat că va candida. În plus, Orban a spus că au discutat despre pregătirea preşedinţiei române a Consiliului Europei, având în vedere că Iohannis este ”singurul care mai salveză imaginea României”.

”Cu siguranță. Între PNL și președintele României există o relație foarte bună, o relație de colaborare. Este normal să ne vedem, să discutăm (…) A fost o discuție normală pentru că PNL a decis susținerea lui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat. Era o discuție necesară, mai ales în contextul în care România va prelua și președinția UE, președintele fiind singurul personaj credibil în cancelariile europene.”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea TV.

Întrebat dacă au abordat tema referendumului pe justiție, pe care Iohannis îl are la îndemână, Orban a spus că nu s-a discutat. ”Nu n-am abordat tema referendumului pe Justiție”, a spus Orban. Ludovic Orban a explicat că la această întâlnire cu Iohannis a participat inclusiv Vasile Blaga.

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că OUG-ul anunțat de Tudorel Toader, prin care se va da posibilitatea de reviziure a dosarelor pentru cei care consideră că probele au fost viciate de protocoalele secrete, este unul cu dedicație pentru Liviu Dragnea.

”Totul este legat de Dragnea, pentru că ei trebuie să îi șteargă cazierul până la momentul în care va pronunța instanța de fond. El are nevoie să ceară revizuire în Dosarul Referendumul, ca să scape de pușcărie.

Băieții ce au zis? Hai să dăm OUG! Pentru că OUG nu poate fi atacată la CCR decât de așa zisul Avocat al Poporului și până ajunge legea de adoptare a OUG în Parlament și opoziția o poate contesta la Curte.

Nu are nicio bază legală o astfel de OUG. Doar o instanță poate să decidă dacă probele au fost viciate sau nu. Ori, să vi tu Guvern și să spui că toți cei care au protocoalele secrete în dosar, arată clar un comportament al ministrului Justiției prin care se solidarizează nu doar cu cei care sunt condamnați, dar și cu cei care au procese în derulare.

Nu pot să înțeleg ce s-a întâmplat cu Tudorel Toader. El avea o carieră, avea un prestigiu”, a declarat Ludovic Orban.