Ludovic Orban: Dăncilă e sluga perfectă a lui Dragnea. Dacă UDMR nu votează Guvernul, există şanse să nu treacă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la Europa FM, că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a o nominaliza pe Viorica Dăncilă în funcţia de premier nu coincide cu poziţia PNL şi că, dacă UDMR nu va vota noul Cabinet în Parlament, există şanse ca acesta să nu fie învestit.

18 ian. 2018, 12:40
Ludovic Orban: Dăncilă e sluga perfectă a lui Dragnea. Dacă UDMR nu votează Guvernul, există şanse să nu treacă

„Este o decizie care nu coincide cu poziţia PNL. Este o decizie care, probabil, are în spate nişte raţiuni pe care eu nu am putut să le văd, să le înţeleg (…) Evident, preşedintele a avut raţiuni destul de serioase. În primul rând, este vorba de Constituţie şi de o aritmetică parlamentară care există astăzi”, a declarat Orban.

Acesta a mai spus că PNL nu va participa la votul de învestire, iar dacă noul Guvern nu va fi susţinut şi de voturile UDMR, acesta ar putea să nu fie aprobat în Parlament.

“PNL nu va vota împotriva Guvernului. De asemenea, vom încerca să vorbim, dacă mai există oameni care sunt cât de cât cu capul pe umeri în actuala pseudo-majoritate parlamentară, pentru că sunt oameni cărora le este efectiv ruşine de ce se întâmplă în PSD, dar încă nu au curajul să se manifeste public. Dacă nu vor să voteze împotrivă, măcar să nu vină la vot. De asemenea, este important ca UDMR să nu voteze. Fără UDMR, părerea mea este că acest Guvern nu va fi învestit. Dacă UDMR decide totuşi să o sprijine pe Dăncilă, va fi foarte greu de împiedicat învestirea Guvernului, dar, în ceea ce ne priveşte pe noi, vom vorbi cu toţi parlamentarii individual, astfel încât să împiedicăm votarea Guvernului Dăncilă”, a precizat Ludovic Orban, citat de News.ro.

El mai afirmă că, dacă Viorica Dăncilă va fi învestită în funcţie, va fi “sluga perfectă a lui Dragnea”.

“Guvernul Dăncilă, dacă primeşte votul final, momentul în care Dăncilă primeşte votul de învestitură, de data asta Dăncilă se potriveşte mai bine portretului-robot al premierului marionetă pe care şi-l doreşte Dragnea. E sluga perfectă a lui Dragnea”, a mai afirmat liderul liberalilor.

De asemenea, Ludovic Orban a transmis că, dacă în PSD, ALDE şi în grupul minorităţilor există vreo “urmă de normalitate”, acum este momentul să o arate.

„Dacă există opoziţie în PSD, acum este momentul să se manifeste. Dacă există o urmă de normalitate în ALDE, acum este momentul să se manifeste. Dacă minorităţile au şi alte obiective ce ţin de percepţia interesului general, acum este momentul să voteze împotrivă sau să nu voteze. Aici nu trebuie neapărat să voteze împotrivă, trebuie să nu votezi”, a continuat acesta.