Ludovic Orban, despre bugetul pe 2018: Nu am mari speranţe în starea de legume a majorităţii parlamentarilor

Liderul PNL, Ludovic Orban, le-a declarat, duminică, jurnaliştilor, că bugetul pe anul viitor este unul care nu va creşte salariile şi pensiile românilor, iar în săptămâna care urmează “nu-şi au locul” dezbaterile pe legile justiţiei, ci este mai important bugetul de stat şi discutarea amendamentelor depuse de opoziţie.

17 dec. 2017, 14:19
Ludovic Orban, despre bugetul pe 2018: Nu am mari speranţe în starea de legume a majorităţii parlamentarilor

“Este un buget prin care nu cresc veniturile oamenilor, nu cresc salariile nici în sectorul privat, nici în sectorul public. Ce să mai vorbim de promisiunea de creştere cu 25% (a salariilor – n.r.), care nu este onorată. De asemenea, nu cresc pensiile, este un buget care nu are un fundament serios şi nu înţelegem unde se risipeşte creşterea economică atât din acest an, cât şi creşterea economică prognozată pe anul viitor, de 5,5%. (…) Din păcate, toate amendamentele de fond care au fost formulate de PNL au picat în Comisia de buget – finanţe. Singurul amendament adoptat a fost cel legat de acordarea intergrală a impozitului pe venit către autorităţile locale, pentru a împiedica jaful pus la cale de Guvern împotriva bugetelor locale. Acest amendament a trecut în Comisia de buget – finanţe şi tragem nădejde că o să treacă şi de plenul Camerelor reunite. Guvernul actual a făcut o gaură imensă în bugetele locale – peste un miliard de euro”, a spus Orban.

Întrebat dacă are vreo speranţă că parlamentarii vor ţine cont de îndemnul primarilor de a nu vota bugetul dacă acesta nu conţine amendamentul de acordare intergrală a impozitului pe venit către autorităţile locale, Orban a spus că nu are speranţe în “starea de legume în care se găsesc azi marea majoritate a parlamentarilor”.

“Vom vedea. Nu am mari speranţe în starea de legume în care se găsesc azi marea majoritate a parlamentarilor, care nu ţine cont de voinţa oamenilor, ci de ordinele lui Dragnea şi ale lui Tudose. Nu trebuie un număr foarte mare (de voturi – n.r.), e suficient un număr de parlamentari de maxim 20 să voteze alături de noi şi atunci amendamentele trec şi pot să treacă şi alte amendamente”, a spus acesta.

De asemenea, liderul PNL a spus că săptămâna viitoare cea mai importantă va fi dezbaterea bugetului pe anul viitor, iar dezbaterile pe legile justiţiei “nu-şi au locul”.

“Eu cred că, în momentul de faţă, nimic nu este mai important decât o dezbatere serioasă asupra proiectului de buget şi mai ales o aplecare a majorităţii guvernamentale spre amendamentele serioase, amendamentele de fond, ale opoziţiei, ale PNL. (…) Până la finalizarea bugetului, consider că orice fel de încercare de a mai dezbate legile justiţiei, generic, nu-şi au locul”, a conchis Ludovic Orban.