PNL va VOTA la vedere în FAVOAREA cererii de ARESTARE a lui Ioan Oltean: „Nu facem zid în jurul CORUPŢILOR”. UPDATE

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri la România TV că PNL va vota în favoarea cererii DNA de reţinere şi arestare a deputatului Ioan Oltean. În completare, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a precizat că liberalii vor vota cu bilele la vedere.

27 nov. 2015, 10:06
PNL va VOTA la vedere în FAVOAREA cererii de ARESTARE a lui Ioan Oltean: „Nu facem zid în jurul CORUPŢILOR”. UPDATE

UPDATE Purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe, a declarat vineri pentru Agerpres că PNL va vota la vedere în favoarea încuviințării arestării preventive a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu.

„Votul nostru va fi la vedere, chiar cu părere de rău, dar pentru încuviințarea solicitărilor justiției ca de fiecare dată. (…) Orice eveniment de genul acesta afectează imaginea unui partid politic în condițiile în care membri săi sunt solicitați să ofere explicații sau sunt reținuți la Parchet”, a spus Stroe.

Anterior, Ludovic Orban a precizat că liberalii nu vor face zid în jurul membrilor acuzaţi de fapte de corupţie.

„Partidul Naţional Liberal, după alegerea preşedintelui Iohannis, a votat în favoarea tuturor solicitărilor formulate de justiţie. Mai ales în situaţia unor membri liberali, noi nu am făcut niciodată zid în jurul celor care sunt anchetaţi pentru fapte de corupţie. În mod evident vom vota în favoarea cererii formulate de justiţie în cazul deputatului Ioan Oltean”, a precizat Ludovic Orban pentru România TV.

Acelaşi punct de vedere a fost împărtăşit şi de copreşedintele PNL, Vasile Blaga, care susţine că deputaţii liberali vor vota pentru încuviinţarea arestării preventive a celor doi deputaţi anchetaţi, Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu.

„PNL va vota pentru încuviinţare în cazul ambilor deputaţi, pentru că nu ne opunem niciodată cererilor justiţiei”, a declarat Vasile Blaga pentru stiripesurse.

Ioan Oltean şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al liberalilor, a anunţat vineri Vasile Blaga. Între timp, procurorii DNA au cerut Parlamentului României încuviinţarea pentru reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului Ioan Oltean, implicat într-un dosar de retrocedări ilegale.

Ionu Stroe a precizat şi el că Oltean a demisionat joi din funcțiile deținute în partid și a subliniat că, potrivit statutului, odată cu arestarea membri PNL sunt suspendați automat din această calitate.

Citeşte şi: DNA cere aviz pentru ARESTAREA lui Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu

DNA solicită vineri încuviinţarea arestării deputatului Ioan Oltean, pe care îl acuză de trafic de influență şi complicitate la abuz în serviciu. Oltean a fost audiat joi la DNA, când s-a aflat că ar fi primit o mită de 600.000 de euro într-o biserică.

Şefa DNA, Laura Codruța Kövesi, l-a sesizat pe procurorul general al P.Î.C.C.J pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, ambii de la PNL, pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, respectiv abuz în serviciu, într-un dosar privind retrocedări ilegale.