Orban: Actul semnat în Parlament privitor la Codul Fiscal nu e valabil. Stroe: Este o opinie personală

Prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că actul semnat la întâlnirea dintre partide pentru Codul Fiscal nu are nicio valabilitate. În acest sens, liberalii nu ar exclude posibilitatea ca discuțiile de azi să fie reluate sau ceea ce s-a convenit să fie schimbat radical. Totuşi însă, purtătorul de cuvânt al PNL declară că afirmaţiile liderului liberal reprezintă, de fapt, o opinie personală. Mai mult, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat la România TV că este surprins de opinia liberalului.

20 aug. 2015, 19:48
Orban: Actul semnat în Parlament privitor la Codul Fiscal nu e valabil. Stroe: Este o opinie personală

„Ce s-a semnat nu e valabil. Acela nu e un act, pentru că cei de la ALDE și PSD nu au semnat. Vom vedea ce o să fie”, a declarat Ludovic Orban la B1 TV.

Citeşte şi: ACORD POLITIC separat pe legea salarizării

Purtătorul de cuvând al PNL, Ionuţ Stroe, a precizat însă că ceea ce a declarat Ludovic Orban este o opinie personală şi că niciun partid nu s-a răzgândit în privinţa acordului.

„Este o opinie personală. Nimeni nu s-a răzgândit. De fapt, suntem cei care am promovat acest dialog purtat cu responsabilitate, seriozitate de către partidele politice. Angajamentul este ferm. Acordul trebuie respectat de toţi cei prezenţi”, a precizat Ionuţ Stroe.

Reprezentanții partidelor parlamentare au ajuns, joi, la un acord privind reducerea TVA. Astfel, TVA se va reduce în două trepte: la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017.

Consensul din Parlament vine să parafeze înţelegerea dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis, care a avut loc o zi înainte de discuţiile tehnice ale partidelor. Supra-acciza pentru carburanţi va fi eliminată din 2017.