Ludovic Orban, după consultări: Opţiunea PNL – alegeri anticipate. Dacă i se cere, PNL va demara negocieri pentru o nouă majoritate

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că liberalii doresc alegeri anticipate, preşedintele Klaus Iohannis fiind informat că partidul îşi poate asuma răspunderea de a demara negocieri pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să sprijine un guvern fără PSD.

17 ian. 2018, 12:10
Ludovic Orban, după consultări: Opţiunea PNL – alegeri anticipate. Dacă i se cere, PNL va demara negocieri pentru o nouă majoritate

„PNL a luat decizia de a nu participa la nicio formulă de guvernare care cuprinde PSD, de a vota împotriva oricărei formule de guvernare care conţine PSD.

Opţiunea pe care am exprimat-o şi preşedintelui este pentru provocare de alegeri anticipate, deoarece considerăm că opţiunea populaţiei de astăzi nu mai are nicio legătură cu opţiunea populaţiei formulate la alegerile din 11 decembrie 2016.

L-am informat pe preşedinte că PNL, în cazul în care i se va solicita, îşi poate asuma răspunderea de a demara negocieri pentru formarea unui majorităţi parlamentare care să sprijine un guvern fără PSD”, a spus Orban, la Palatul Cotroceni, după consultările cu şeful statului.

Orban nu a vrut să spună ce le-a răspuns preşedintele Iohannis, precizând că nu este Liviu Dragnea să dezvăluie conţinutul unor discuţii.

”Preşedintele va reflecta, va decide şi va prezenta concluziile. (…) Sunt convins că preşedintele este în faţa unei decizii extrem de dificile”, a afirmat liderul PNL.

Întrebat dacă PNL ar avea cum să formeze o majoritate, Ludovic Orban a replicat: ”Şi în cazul în care nu s-ar putea forma o majoritate, se poate face primul pas spre anticipate”.