Ludovic Orban: PNL are întâlniri periodice cu preşedintele Iohannis

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a declarat luni că PNL are întâlniri periodice cu preşedintele Klaus Iohannis, dar a subliniat că acest lucru nu reprezintă un temei constituţional pentru suspendarea din funcţie a şefului statului.

RomaniaTV.net
21 ian. 2019, 15:36
Ludovic Orban: PNL are întâlniri periodice cu preşedintele Iohannis

„Nu o să vă spunem chiar la fiecare întâlnire, ne vedem periodic şi comunicăm. Important este că există o comunicare, o coordonare a poziţiilor, împreună susţinem ceea ce considerăm că este bine pentru România şi cred că importanţa preşedintelui României, în perioada în care România exercită preşedinţia la Consiliul UE, creşte foarte mult, pentru că este la ora actuală liderul cu cea mai mare credibilitate la nivelul UE şi, practic, singurul care are capacitatea de a îmbunătăţi imaginea României grav deteriorată de acţiunile PSD – ALDE”, a afirmat Orban, întrebat în legătură cu întâlnirile pe care le are cu şeful statului.

El a subliniat că acest lucru nu reprezintă un temei constituţional pentru suspendarea preşedintelui.

„Nu există niciun temei constituţional pentru a iniţia procedura de suspendare, dar, dacă vor să se umple de ridicol, pot să iniţieze. Implicarea politică – preşedintele Iohannis, spre deosebire de tătucul PSD Ion Iliescu, nu a spus niciodată votaţi cu PNL şi nu s-a manifestat. Faptul că se consultă cu noi e normal, fiind partidul pe care l-a condus, cu care s-a prezentat în alegeri”, a adăugat Orban.

În privinţa organizării unui referendum pe Justiţie în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, preşedintele PNL a spus: „Deocamdată este în procedură la Curtea Constituţională, iar după ce ia CCR o decizie vom discuta acest subiect”.

„Referendumul reprezintă forma desăvârşită a democraţiei şi oricând se poate cere opinia cetăţenilor pe o temă importantă pentru evoluţia democraţiei, această părere poate fi cerută. Depinde de legislaţie, de situaţii. (…) Dacă preşedintele are o intenţie în acest domeniu, sunt convins că o va comunica. PNL este într-un parteneriat corect, normal, stabilit prin angajamentele pe care ni le-am luat în momentul în care preşedintele a câştigat funcţia de preşedinte, din (postura de – n.r.) candidat al PNL. Cu siguranţă ne coordonăm poziţiile şi ne susţinem”, a adăugat Ludovic Orban.

Săptămâna trecută, liderul PNL, Ludovic Orban, şi mai mulţi membri ai partidului s-au întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis. „Principala temă a fost modul de derulare a Preşedinţiei Consiliului UE, priorităţile României la nivel european, modul în care eu, preşedintele PNL, pot să susţin diferitele priorităţi aflate pe agendă prin intermediul bunelor relaţii pe care le avem la nivelul grupului PPE (…) şi, de asemenea, am discutat despre ce considerăm important legat de evenimentele europene care urmează să se desfăşoare în România. O să existe o reuniune cu grupul PPE din Comitetul Regiunilor, o să existe o reuniune a grupului PPE, cel mai probabil în marja Consiliului European. Nu s-a discutat niciun cuvânt despre lista pentru europarlamentare sau pe vreo altă temă conexă din cele care au fost reflectate pe surse în mod fals”, a declarat Ludovic Orban.