Ludovic Orban: PNL va depune până la sfârşitul acestei săptămâni moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

Partidul Naţional Liberal va depune, alături de celelalte formaţiuni din Opoziţie, până la sfârşitul acestei săptămâni, moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, a declarat marţi preşedintele PNL, Ludovic Orban.

RomaniaTV.net
11 dec. 2018, 15:27
Ludovic Orban: PNL va depune până la sfârşitul acestei săptămâni moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

„PNL consideră că Guvernul Dăncilă este cel mai prost guvern din istoria României şi trebuie înlocuit cu un guvern mult mai bun pentru România, un guvern care să aibă capacitatea să exercite în cele mai bune condiţii preşedinţia Consiliului UE şi care să aducă beneficii maxime de pe urma acestei misiuni pe care o avem – de a asigura conducerea la nivel european în cele şase luni de zile începând cu 1 ianuarie. De aceea, am luat decizia de depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Am mandatat liderii grupurilor parlamentare ale PNL să finalizeze textul moţiunii de cenzură şi să depună moţiunea de cenzură în cursul acestei săptămâni, astfel încât până la sfârşitul săptămânii moţiunea de cenzură să fie depusă, să demareze procedurile pentru schimbarea acestui guvern care face un rău imens României”, a precizat Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL, potrivit Agerpres.

El a punctat că PNL îşi doreşte pentru România un alt guvern „care să ne facă cinste atunci când ne reprezintă pe plan internaţional şi european, nu un guvern care să ne facă de râs la fiecare apariţie publică”.

Citeşte şi: Moţiunea de cenzură a fost redactată. „Demitem guvernul anti-european Dragnea-Dăncilă-Vâlcov!”

„România are nevoie de un guvern care să guverneze pentru cetăţeanul care munceşte cinstit, care îşi câştigă existenţa în mod cinstit, care respectă legea, nu de un guvern care să guverneze pentru puşcăriaşi şi pentru puşcăriabili. România are nevoie de un guvern care să susţină realizarea marilor proiecte de infrastructură, care să permită dezvoltarea României, nu de un guvern care să blocheze toate investiţiile publice în România. România are nevoie de un guvern care să asigure un mediu pentru afaceri prietenos, predictibil, care să încurajeze orice fel de investiţie privată, nu de un guvern care să bulverseze la fiecare şedinţă de Guvern legislaţia şi care să creeze instabilitate şi lipsă de predictibilitate. România are nevoie de un guvern care să crească puterea de cumpărare a veniturilor cetăţenilor, nu de un guvern care să crească salariile şi pensiile pe hârtie şi care să erodeze puterea de cumpărare a veniturilor cetăţenilor printr-o inflaţie crescută în mod artificial”, a arătat Ludovic Orban.