Ludovic Orban, preşedintele PNL: Vom încerca să obţinem respingerea învestirii Guvernului

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat, luni seara, după ce preşedintele Klaus Iohannis la desemnat pe Mihai Tudose pentru funcţia de premier al României, că partidul se opune categoric învestirii Executivului.

26 iun. 2017, 17:44
Ludovic Orban, preşedintele PNL: Vom încerca să obţinem respingerea învestirii Guvernului

Mihai Tudose trebuie să treacă testul Parlamentului înainte de a deveni cu adevărat premier. Vom încerca să obţinem respingerea învestirii. Dacă nu, vom face opoziţie în conformitate cu aşteptările cetăţenilor români care ne-au trimis în Parlament. (..) Nu pot să nu remarc că majoritatea PSD – ALDE e din ce în ce mai fragilă. Actualul partid de guvernare începe să îsi piardă legitimitatea de a guverna”, a declarat Ludovic Orban la România TV.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose, ministru al Economiei în cabinetul Grindeanu, pentru funcţia de prim-ministru al României după consultările de luni cu partidele parlamentare. PNL nu a mers cu nicio propunere la consultările cu preşedintele, motivând că în momentul de faţă din opoziţie nu se poate forma o majoritate stabilă.