Ludovic Orban, denunţat la DNA. Liderul PNL acuzat că a luat şpagă bani grei. Reacţia liberalului

Liderul PNL Ludovic Orban a fost acuzat că a cauzat un prejudiciu de 100 milioane de euro, pe vremea când era ministrul al Transporturilor, potrivit România TV. Omul de afaceri Nelu Iordache l-a denunţat pe Orban, iar numele Elenei Udrea ar apărea în acelaşi denunţ. 

20 mart. 2015, 09:23
Ludovic Orban, denunţat la DNA. Liderul PNL acuzat că a luat şpagă bani grei. Reacţia liberalului

Fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, a fost denunţat la DNA de Nelu Iordache care susține că s-au bani grei șpagă pentru Transalpina, în mandatul lui Orban, scrie stiripesurse.

Ludovic Orban a răspuns acestor acuzaţii şi a declarat că nu în mandatul său s-a realizat construcția Transalpinei.

Citeşte şi: Ludovic Orban îi răspunde lui Victor Ponta pe tema moţiunii PNL

„Nu știu nimic de aceste acuzații și nici nu avea cum să mă denunțe pe mine (…) Nu în mandatul meu s-a realizat Transalpina”, a precizat Ludovic Orban.

Omul de afaceri Nelu Iordache, supranumit „rege al asfaltului” a declarat că 270 de milioane de euro din bugetul statului s-au dus către firma Romstrade în afacerea Transalpina, în perioada în care Ludovic Orban era ministrul Transporturilor.

Expertizele care există deja în dosarul de la DNA arată un prejudiciu de 100 de milioane de euro. Paguba rezultă din degradarea imediată a unor porţiuni de drum, dar mai ales de plata unor lucrări fictive, care pur şi simplu nu s-ar fi efectuat în realitate.

Premierul Victor Ponta a semnalat şi el în luna august 2014, afacerile ilegale în legătură cu Transalpina. Şeful guvernului a declarat atunci: „Cel mai mare tun al celui de la Romstrade, Iordache, a fost dat împreună cu Ludovic Orban, faimoasa transalpina care şi anul asta e nerecepţionată (…) 270 de milioane de euro din buget nu din fonduri UE pentru o lucrare nefinalizată. E foarte bine că se face curăţenie”, potrivit România TV.

Citeşte şi: Ce măsuri vrea să ia PNL în cazul membrilor de partid care au probleme cu justiţia

În plus, lucrarea nu a fost predată oficial nici măcar în ziua de astăzi, în urmă intrării Romstrade în insolvenţă, în dată de 5 octombrie 2012, suspendându-se contractul de executare a lucrărilor de modernizare a DN 67 C Bengeşti – Sebeş.