Ludovic Orban: Sondajul PNL pentru candidatul la Preşedinţie, gata în 7-10 zile

Ludovic Orban, vicepreşedinte PNL, a declarat, luni, că sondajul pentru stabilirea prezidenţiabilului ar putea fi finalizat în 7-10 zile, iar congresul comun de fuziune PNL-PDL ar putea să aibă loc la data de 26 iulie.

07 iul. 2014, 10:05
Ludovic Orban: Sondajul PNL pentru candidatul la Preşedinţie, gata în 7-10 zile

Ludovic Orban a declarat că sondajul PNL pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie va dura între 7 şi 10 zile astfel încât, până în jurul datei de 1 august, să fie desemnat candidatul comun al PNL-PDL la prezidenţiale.

Orban a precizat că sondajul va „intra în teren” astăzi, cel târziu marţi, iar, în baza cercetării sociologice, Delegaţia Permanentă va decide ulterior candidatul din partea liberalilor la prezidenţiale, care să intre în analizele comune cu candidatul PDL.

CITEŞTE ŞI SCANDAL în PNL. Klaus Iohannis şi Crin Antonescu se ceartă pe sondajele de opinie care vor da prezidenţiabilul

În ceea ce priveşte calendarul de fuziune al PNL cu PDL, Orban a arătat că s-au păstrat aceleaşi termene.

„Până în data de 15 iulie vor fi finalizate documentele, proiectul de statut, proiectul de program politic, proiectul de ţară şi protocolul de fuziune între cele două formaţiuni politice, urmând ca cele două structuri ale celor două partide să ratifice aceste documente, mă refer la Convenţia Naţională Extraordinară a PDL şi la Congresul PNL”, a spus Orban.

Vicepreşedintele liberal a arătat că este posibil ca 26 iulie să fie data congresului comun PNL-PDL pentru fuziune.

CITEŞTE ŞI Iohannis: Vom angaja case de sondare pentru a stabili candidatul PNL la prezidenţiale: eu sau Antonescu