Lufthansa prelungeşte cu 24 de ore suspendarea zborurilor pe aeroportul din Tel Aviv

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat joi că prelungeşte cu 24 de ore, pentru ziua de vineri, suspendarea zborurilor spre şi dinspre Tel Aviv, în Israel.

RomaniaTV.net
24 iul. 2014, 20:32
Lufthansa prelungeşte cu 24 de ore suspendarea zborurilor pe aeroportul din Tel Aviv

‘Imediat ce protecţia aeroportului va fi asigurată în mod concret, vom relua zborurile’ spre şi cu plecare din acest oraş, a afirmat grupul german, care şi-a suspendat zborurile cu începere de marţi seară.

‘După o analiză a riscurilor situaţiei de la Tel Aviv şi după intense consultări, Lufthansa a decis să suspende, de asemenea, zborurile de vineri spre aeroportul Ben Gurion’, a scris compania germană.

Agenţia Europeană pentru Securitate Aeriană (AESA) a ridicat joi recomandările de suspendare a operaţiunilor spre aeroportul internaţional Tel Aviv, lansând, totodată, un apel pentru ‘supravegherea îndeaproape a riscurilor legate de siguranţa zborurilor ‘.

Citeşte şi Siguranţă la înălţime. Top 10 cele mai bune companii aeriene din lume

Decizia grupului Lufthansa este valabilă, vineri, pentru toate zborurile Lufthansa, Germanwings, Austrian Airlines, Swiss şi Brussels Airlines. În total, sunt vizate 16 zboruri, cu plecare spre Tel Aviv din oraşele Frankfurt, Munchen, Cologne, Zurich, Viena şi Burxelles.

AESA a emis miercuri o recomandare invitând companiile aeriene europene să evite zborurile spre Israel din cauza situaţiei create în urma conflictului dintre Fâşia Gaza.