Lufthansa: Sindicatul piloţilor renunţă la greva prevăzută pentru marţi

Sindicatul piloţilor germani, Cockpit, a renunţat luni la o grevă prevăzută pentru marţi pe zborurile companiei germane Lufthansa, potrivit AFP.

16 sept. 2014, 05:45
Lufthansa: Sindicatul piloţilor renunţă la greva prevăzută pentru marţi

‘Cockpit nu va face greva care era prevăzută pentru marţi’, a anunţat sindicatul piloţilor germani într-un comunicat, explicând că a fost primită o nouă propunere din partea conducerii Lufthansa, iar aceasta urmează să fie discutată.

Cockpit, în conflict cu Lufthansa cu privire la condiţiile de ieşire la pensie a piloţilor, a anunţat luni o grevă pentru marţi, a patra în mai puţin de două săptămâni, care ar fi urmat să afecteze de această dată zborurile de lung curier cu plecare din Frankfurt între orele 09.00 şi 17.00 (07.00 şi 15.00, GMT), în paralel cu o grevă a piloţilor de la Air France.

Lufthansa a anunţat, ulterior, că toate zborurile de lung curier cu plecare din Frankfurt vor fi asigurate marţi în mod normal marţi, în pofida grevei, ca urmare a unui plan de zbor stabilit.

După eşecul negocierilor de la sfârşitul lui august cu privire la condiţiile de pensionare, Cockpit a organizat deja trei greve de mai multe ore care au condus la anularea a aproape 500 de zboruri care asigurau în special legături interne şi europene. Ultima a avut loc pe 10 septembrie la Munchen.

Deşi aceste greve nu au generat haos pe aeroporturi, ele au, totuşi, un cost ridicat pentru Lufthansa, companie ale cărei conturi au fost deja afectate în acest an de o pierdere de 60 de milioane de euro din cauza unei mişcări sociale de trei zile în aprilie.