Luju.ro: Înregistrarile depuse de procurorii lui Kovesi in dosarul lui Dan Andronic nu sunt autentice, sunt incomplete si editate

Lumeajustitiei.ro publica un document bomba care demonstreaza ca inregistrarile depuse de DNA in dosarul "Ferma Baneasa" – in care directorul Evenimentului Zilei Dan Andronic a fost deferit justitiei alaturi de Al Romaniei Paul Philippe, Tal Sliberstein, Benyamin Steinmetz, Remus Truica si altii pentru presupuse fapte de coruptie in legatura cu retrocedarea Fermei Baneasa si a 47 de hectare din Padurea Snagov – nu sunt autentice, iar judecarea cauzei de la Curtea de Apel Brasov se face in baza unor fisiere care contin "urme de editare computerizata si diferite (re)compresii digitale distructive si ireversibile, voluntare, cel mai probabil cu scopul de a masca urmele de editare locala prin sterge si inserare".

RomaniaTV.net
11 dec. 2017, 14:10
Luju.ro: Înregistrarile depuse de procurorii lui Kovesi in dosarul lui Dan Andronic nu sunt autentice, sunt incomplete si editate

Este vorba despre un document depus la Curtea de Apel Brasov in dosarul nr. 345/64/2016 reprezentand „Obiectiuni la Raportul de expertiza nr. 120 din 6 octombrie 2017”, document ce a fost intocmit de reputatul expert tehnic judiciar si expert criminalist autorizat in domeniile voce, vorbire si imagini, Catalin Grigoras (foto), in care se demonteaza, rand pe rand, toate concluziile raportului de expertiza criminalistica realizat de Ministerul Justitiei in care se retinuse ca „inregistrarile suspuse expertizei nu prezinta interventii umane deliberate”.

In vasta analiza intocmita de expertul Catalin Grigoras se retine ca inregistrarile au fost modificate si apoi au fost folosite programe speciale pentru a se masca interventia asupra acestora. Ministerul Justitiei nu a ajuns la aceasta concluzie din cauza faptului ca intregistrarile digitale au fost analizate folosindu-se programe uzitate pentru inregistrarile analogice (benzi magnetice), ceea ce a facut imposibila obtinerea unor concluzii pertinente.

Din concluziile expertului Catalin Grigoras reiese ca Ministerul Justitiei a folosit in analizarea inregistrarilor din dosarul „Ferma Baneasa” programul „OTExpert”, produs in Rusia si recomandat de Ministerul Justitiei de la Moscova.

O alta neregula descoperita de expertul Catalin Grigoras este cea referitoare la faptul ca, spre deosebire de alte rapoarte de expertiza intocmite de Ministerul Justitiei, in Raportul de expertiza nr. 120/6.10.2017 nu sunt descrise in amanunt operatiunile folosite, metodele folosite in expertiza, precum si bibliografia aferenta, conform prevederilor in vigoare din Codul de procedura penala.

In urma analizarii tuturor inregistrarilor si pentru aplicarea normelor europene, expertul Catalin Grigoras a recomandat sa se solicite organelor judiciare sa ofere explicatii referitoare la formatele diferite in care probele, in special interceptarile telefonice au fost puse la dispozitie in dosarul „Ferma Baneasa”, sa explice urmele de editare si de recompresie digitala distructiva si ireversibila aplicate asupra inregistrarilor din aceasta cauza, si sa puna la dispozitie inregistrarile digitale originale sau clone/duplicate ale acestora.

Citeşte mai mult pe luju.ro