Luminiţele de Crăciun au fost aprinse în sectorul 4 al Capitalei

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a dat startul iluminatului public de sărbătorile de iarnă vineri, la intrarea în Orăşelul Copiilor.

RomaniaTV.net
29 nov. 2013, 18:21
Luminiţele de Crăciun au fost aprinse în sectorul 4 al Capitalei

El a spus că a aprins luminile de sărbători cu gândul că în spiritul Crăciunului fiecare trebuie să facă daruri celor dragi şi că are o familie foarte mare, de peste 320.000 de locuitori, potrivit Agerpres.

„E adevărat, primarul general al Capitalei e foarte atent când e vorba despre cheltuirea banului public. Cu respect îl anunţ că Primăria sectorului 4 a fost foarte atentă şi de cinci ani de când sunt edil plătesc anual factura iluminatului public. Noi, Primăria sectorului 4, am plătit anul trecut aproximativ 1 miliard de lei vechi pe o lună către Luxten pentru iluminatul ornamental”, a declarat Piedone, întrebat de jurnalişti cum comentează faptul că primarul general Sorin Oprescu le-a atras atenţia edililor de sector că vor plăti curentul consumat.

Piedone a menţionat că din 2 decembrie în faţa Orăşelului Copiilor va funcţiona un patinoar şi se va deschide un târg de Crăciun.

Sectorul 4 este primul în care s-a aprins iluminatul festiv.

Candelabre, sfere, brăduţi, reni, steluţe, fulgi de nea şi oameni de zăpadă, perdele luminoase ce însufleţesc copacii vor crea o atmosferă magică prin împodobirea marilor artere de circulaţie, precum şi a accesului în imobile.

În intersecţiile importante au fost amplasate figurine 3 D iar pe stâlpii de iluminat, din loc în loc, panouri decorative 2 D şi traverse luminoase au fost montate între stâlpi.

Potrivit primăriei, au fost utilizate preponderent instalaţiile din anii precedenţi, care au fost reparate şi relocate.

Noutatea o reprezintă cele 60 de sfere care completează amenajarea „Promenadei sectorului” pe bulevardul Dimitrie Cantemir, pe care iluminatul festiv va fi inaugurat de Ziua Naţională a României.