Luni, 5 martie, începe simularea Evaluare Naţionala pentru clasa a VIII-a. Ce trebuie sa ştie toţi părinţii şi elevii

Ministerul Educatiei Nationale organizeaza, in perioada 5 – 7 martie 2018, la nivel national, simularea Evaluare Nationala pentru clasa a VIII-a (EN VIII). Sunt asteptati sa participe cei aproape 180.000 de elevi inscrisi in clasa a VIII-a la inceputul anului scolar 2017-2018.

04 mart. 2018, 07:53
Luni, 5 martie, începe simularea Evaluare Naţionala pentru clasa a VIII-a. Ce trebuie sa ştie toţi părinţii şi elevii

Calendarul simularii Evaluare Nationala clasa a VIII-a are urmatoarea configuratie: 5 martie – Limba si literatura romana6 martie – Matematica si 7 martie – Limba si literatura materna. Comunicarea rezultatelor este prevazuta pentru data de 16 martie.

Afla calendarul Evaluarii Nationale aici

Simularea Evaluare Nationala pentru Clasa a VIII-a. Probele incep la ora 9:00, moment in care, in fiecare sala, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor in sali este permis pana la ora 8:30. Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de doua ore, din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev.

Subiectele sunt elaborate de catre specialistii Centrului National de Evaluare si Examinare (CNEE), in mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in programa de examen si parcurse pana la aceasta data.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.