Lupte între tancuri turce şi combatanţi susţinuţi de kurzi în nordul Siriei

Confruntări au izbucnit sâmbătă între tancuri ale armatei turce și combatanți locali susținuți de forțele kurde în nordul Siriei, pentru prima dată de la trimiterea de către Ankara a unor blindate pe teritoriul sirian, săptămâna aceasta, informează Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) și o sursă kurdă, citate de AFP.

27 aug. 2016, 15:19
Lupte între tancuri turce şi combatanţi susţinuţi de kurzi în nordul Siriei

„Tancurile turce au avansat azi în apropiere de localitatea al-Amarne, în provincia Alep, la sud de frontiera turco-siriană și lupte au izbucnit între ele și combatanți susținuți de forțele kurde”, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

La rândul său, un responsabil din cadrul administrației semiautonome kurde din Siria a declarat că grupuri de combatanți locali „sunt angajați” în prezent în lupte lângă al-Amarne împotriva tancurilor turce”.

„Aceasta este o premieră de la intrarea tancurilor turce pe teritoriul sirian, miercuri”, a subliniat Rahman. Potrivit lui, combatanții locali angajați în aceste lupte sunt arabi și turcomani, aliați ai kurzilor.

Armata turcă a trimis din nou tancuri sâmbătă în nordul Siriei, în cadrul operațiunii „Scutul Eufratului”, ofensivă militară fără precedent care le-a permis rebelilor susținuți de Ankara să recucerească orașul Jarablus din mâinile Stat Islamic.