Luxul de după gratii: Deţinuţii se simt ca în rai în închisorile din Franţa GALERIE FOTO VIDEO

Deţinuţii din închisorile din Franţa au postat pe Facebook imagini cu viaţa fără griji pe care o duc în spatele gratiilor. Astfel, ei pot fi văzuţi dormind pe teancuri de bani, drogându-se şi vorbind la telefon.

06 ian. 2015, 21:39

Toate aceste obiecte sunt interzise în penitenciare, însă autorităţile par depăşite de situaţie. Singuri sau împreună, la duş sau în celulă, deţinuţii dintr-o închisoare din Nisa îşi fac selfie-uri cu nemiluita în spatele gratiilor, potrivit România TV

Imaginile în care puşcăriaşii se laudă cu aparate electrocasnice de ultimă generaţie sau grămezi de bani au ajuns pe Facebook şi astfel au fost alertate şi autorităţile.

„Aduc în închisori diverse obiecte precum canabis sau telefoane mobile. Le introduc în orificii, în prezervative, iar apoi ajung în celule”, a povestit Aurelien Espinosa, gardian în închisoarea din Nisa.

Citeşte şi Închisoarea unde interlopii trăiesc REGEŞTE. Jacuzzi şi bară de striptease în celule GALERIE FOTO

Deţinuţii sunt mai rapizi decât gardienii, aşa că la controale agenţii nu găsesc nimic în celule. „Este destul de enervant când suntem luaţi de proşti. Nu găsim niciodată nimic în celule pentru că obiectele sunt deja mutate în alte celule”, a mai spus gardianul.

Nu doar la Nisa sunt probleme. Într-o închisoare de lângă Marsilia, condamnaţii au postat pe Internet imagini cu un evantai făcut din bancnote de 50 de euro şi cu o masă plină de droguri.

Autorităţile franceze încearcă acum să facă lumină în acest caz şi să restabilească ordinea în închisorile devenite rai pentru infractori.