Macacul japonez ştie matematică

Macacul japonez îţi urează o Zi a Pământului fericită cu ajutorul Google. Macacii Rhesus au dovedit ca poseda inca una dintre calitatile considerate pana in prezent exclusiv umane: abilitatea de a numara.

RomaniaTV.net
21 apr. 2014, 21:23
Macacul japonez ştie matematică

Macacul japonez îţi urează o Zi a Pământului fericită cu ajutorul Google.In cadrul unui experiment, acestea au putut numara semnalele auditive emise de un computer, punctand pe ecranul acestuia fiecare sunet. 

“Abilitatea lor de a intelege numerele, si nu doar imagini sau sunete discrete, dar imagini abstracte care pot fi adunate, sugereaza ca abilitatile matematice nu sunt proprii doar oamenilor”, spune Kerry Jordan, psiholog la Utah State University.  “Acestea sunt dovezi ale faptului ca animalele au mostenit aceste abilitati undeva pe la inceputul lantului evolutionist”, este de parere aceasta.

Se pare ca nu doar maimutele au aceasta abilitate. Eileen Pepperberg, psiholog la Universitatea Cambridge, care a reusit sa dreseze un papagal mic sa adune sume mici, confirma abilitatile matematice ale animalelor.

PASĂREA COLIBRI zboară mai repede decât un avion de vânatoare. Este greu de fotografiat