Mădălin Voicu, la DNA în calitate de SUSPECT: „Acuzaţiile sunt multe, printre care şi spălare de bani” UPDATE

Mădălin Voicu, deputat PSD, a ajuns, miercuri dimineaţă, la DNA, unde a fost citat de procurori. Acesta este suspect într-un dosar legat de Partida Romilor, potrivit România TV. Deputatul a spus, la ieșirea din sediul DNA, că el și alte persoane au calitatea de suspecți și că acuzațiile procurorilor anticorupție se referă la mai multe infracțiuni, inclusiv spălare de bani.

10 feb. 2016, 08:00

UPDATE 12.06 Deputatul Nicolae Păun s-a prezentat, miercuri, la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat de procurori.

UPDATE 10.40 Mădălin Voicu a stat la DNA mai puţin de o oră, timp în care procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţile. Acuzaţiile sunt multe, a spus deputatul, printre ele şi „spălare de bani”.

A fost o uvertura. Domnul procuror m-a rugat sa ne intalnim pentru detaliere. Le-am promis ca o sa colaboram, in sensul ca o sa existe un dialog legat de ceea ce cerceteaza domniile lor si urmeaza sa ne reintalnim intr-o perioada de timp stabilita de ei. Acuzatiile sunt multe, printre care si spalare de bani. Nu stiu despre ce este vorba pe fond. Am promis si sunt de acord sa existe o colaborare, in sensul de elucidare a unor lucruri pe care ei trebuie sa le rezolve„, a precizat Mădălin Voicu, la ieşirea de la DNA.

Întrebat dacă se poate ajunge la urmărirea penală a lui, Mădălin Voicu a spus: „Eu sper sa nu existe elucubratii in sensul asta, cu toate ca inteleg ca sunt incomod, deranjez, motiv pentru care o sa ma intorc la meseria mea, ca acolo nu am pe cine sa deranjez, poate doar publicul. Plec din Parlament„, a adăugat Voicu.

Mădălin Voicu a declarat jurnaliştilor, la intrarea în sediul DNA, că a fost chemat în calitate de suspect, într-un dosar legat de Partida Romilor, la fel ca toţi cei citaţi în aceeaşi anchetă.

Întrebat în ce calitate a fost chemat, Mădălin Voicu a făcut iniţial o glumă şi le-a spus ziariştilor că „în calitate de dirijor”. „In calitate de dirijor, de muzician. Daca vor un concert, o sa ma ocup de organizare. Ei fac o ancheta la Partida Romilor. Probabil ca sunt niste nereguli, niste lucruri pe care ei vor sa le verifice. Eu ca membru al etniei si ca membru fondator si presedinte de onoare, am fost chemat sa discutam. Nu stiu despre ce este vorba. Acum ma duc sa vad. Probabil ca exista un fel de verificare generala, nu numai a organizatiilor romilor. Sa vada ce au facut cu banii, unde sunt, presupun. Toti cei chemati suntem suspecti. Sunt mai multi„, a declarat Mădălin Voicu.

Întrebat de la ce a pornit ancheta DNA, Voicu a răspuns: „De obicei, in Romania denunturile se fac intre ei. Presupun ca cineva a fost suparat pentru niste lucruri pe care presupun ca ei o sa le verifice si o sa vedem care e treaba. Eu nu umblu cu bani, cand primesc un ban, semnez. Nu stiu care este fermentul, chimia acestei anchete„, a mai spus Voicu.