Mădălin Voicu a scăpat de Control judiciar şi cauţiunea de 500.000 de lei

Mădălin Voicu a scăpat de măsura cotrolului judiciar şi de cauţiunea de 500.000 de lei, audecis miercuri judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care este cercetat pentru spălare de bani. Decizie este definitivă.

24 feb. 2016, 13:09
Mădălin Voicu a scăpat de Control judiciar şi cauţiunea de 500.000 de lei

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis miercuri plângerea deputatului Mădălin Voicu prin care acesta contesta măsura controlului judiciar și cauțiunea de 500.000 de lei instituite de DNA împotriva lui, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani. 

Judecătorii au desființat ordonanța procurorilor și au revocat măsura preventivă a controlului judiciar pe cauțiune în ceea ce îl privește pe Mădălin Voicu.

Decizia este definitivă.

Pe 18 februarie, procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune față de deputatul Mădălin Voicu, după ce Camera Deputaților a respins cererea de reținere și arestare preventivă a acestuia.

Tot atunci, Mădălin Voicu a fost anunțat că are la dispoziție 10 zile pentru a depune o cauțiune de 500.000 lei.

Potrivit DNA, măsura controlului judiciar pe cauțiune pentru 60 de zile a fost dispusă în cazul lui Mădălin Voicu „în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală și prevenirii săvârșirii altor infracțiuni”.

Citeşte şi: Mădălin Voicu, la ICCJ. Deputatul contestă controlul judiciar şi cauţiunea de 500.000 de lei UPDATE