Mădălina Dobrovolschi: Preşedintele este de acord, în principiu, ca membrii Guvernului să depună jurământul pe 4 ianuarie

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat că şeful statului este de acord, ”în principiu”, ca membrii guvernului Grindeanu să depună jurământul pe 4 ianuarie, aşa cum au propus PSD şi ALDE.

30 dec. 2016, 15:58
Mădălina Dobrovolschi: Preşedintele este de acord, în principiu, ca membrii Guvernului să depună jurământul pe 4 ianuarie

”Domnul preşedinte este de principiu de acord ca noul guvern să depună jurământul în data de 4 ianuarie”, a anunţat Mădălina Dobrovolschi.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă, calendarul convenit de PSD-ALDE pentru instalarea noului Guvern, propunerea celor două partide, care va fi transmisă şi printr-o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, fiind ca în 4 ianuarie, la ora 19.00, noul Executiv să depună jurământul. Sorin Grindeanu vrea ca prima şedinţă a Guvernului să fie în 4 ianuarie, la ora 21.00.

Citeşte şi: Grindeanu: Am primit SMS de la un număr necunoscut: „Succes. Klaus Iohannis”. L-am sunat pe Dragnea să-mi confirme că e preşedintele

Liviu Dragnea a precizat că, marţi, 3 ianuarie, la ora 10.30 vor fi şedinţe de Birou Permanent, iar la ora 12.00 şedinţe ale plenului atât la Senat cât şi la Camera Deputaţilor.

La ora 14.00, vor fi şedinţele conducerilor PSD şi ALDE pentru aprobarea componenţei Cabinetului, iar la ora 15.00 va fi o întâlnire a grupurilor parlamentare reunite ale PSD şi ALDE în care fiecare candidat la funcţia de ministru va avea o scurtă prezentare, scrie News.ro.

În jurul orei 16.00 – 16.30 premierul desemnat Sorin Grindeanu va depune lista Guvernului şi programul de guvernare la Parlament, iar la ora 17.00 vor fi convocate  Birourile permanente reunite.

Miercuri, 4 ianuarie, miniştrii propuşi vor fi audiaţi în comisiile parlamentare, între orele 8.00 şi 14.00.

La ora 15.00, va fi convocat plenul reunit al Parlamentului pentru prezentarea programului de guvernare şi votul de învestitură al Guvernului.