Madrid, turneul româncelor. Irina Begu, a treia jucătoare din ţara noastră calificată în optimi

Irina-Camelia Begu, locul 36 WTA, este a treia româncă ajunsă în optimile de finală ale Madrid Open, după ce a învins-o, marţi, pe Johanna Larsson (Suedia), jucătoare venită din calificări şi poziţia 57 în ierarhia mondială, în turul doi al turneului organizat de Ion Ţiriac.

09 mai 2017, 16:52
Madrid, turneul româncelor. Irina Begu, a treia jucătoare din ţara noastră calificată în optimi

Irina Begu a învins-o, în turul al doilea, scor 4-6, 7-6 (5), 6-3, pe suedeza Johanna Larsson (locul 54 WTA), în două ore şi 26 de minute. De-a lungul întâlnirii, Begu a servit doi aşi, a comis două duble greşeli, iar procentajul de reuşită la serviciu a fost de 69 la sută cu prima minge şi 63 la sută cu cea de-a doua. Ea a avut nouă şanse de break, dintre care a concretizat patru şi şi-a cedat serviciul de trei ori.

Citeşte şi Simona Halep, victorie dramatică la Madrid. A câştigat la tie-break în faţa Robertei Vinci

În turul următor, Irina Begu o va întâlni pe învingătoarea dintre elveţianca Timea Bacsinszky (27 WTA) şi olandeza Kiki Bertens (21 WTA).

Begu, în vârstă de 26 de ani, este cea de-a treia jucătoare din România care se califică în optimile competiţiei din capitala Spaniei, după Sorana Cîrstea şi Simona Halep. Prezenţa în optimile de finală ale turneului de la Madrid este premiată cu 120 de puncte în ierarhia mondială şi 68.010 euro.

Citeşte şi Sorana Cîrstea, pe urmele Simonei Halep. Victorie uriaşă la Madrid şi calificare în sferturi

În 2016, Irina Begu a ajuns până în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, fază în care a pierdut în faţa Simonei Halep, care avea să obţină titlul.