MAE a primit confirmarea: Nici un ROMÂN nu se afla la bordul avionul prăbuşit în Mali

La cinci zile de la prăbuşirea avionului Air Algerie în nordul statului Mali, autorităţile internaţionale au confirmat că la bordul aeronavei nu se afla niciun cetăţean român. Anunţul a fost făcut, luni, de Ministerul Afacerilor Externe, după ce, iniţial, precizase că un român ar fi fost în avionul prăbuşit.

28 iul. 2014, 13:07
MAE a primit confirmarea: Nici un ROMÂN nu se afla la bordul avionul prăbuşit în Mali

MAE a anunţat, luni, că celulele de criză constituite de către autoritățile din Burkina Faso și responsabilii companiei aeriene Air Algérie au confirmat, prin documente oficiale scrise, că la bordul aeronavei AH5017, prăbușite în Mali, nu s-a aflat nici un cetățean român.

Totodată, celulele de criză din Algeria și Franța, special organizate pentru gestionarea circumstanțelor producerii acestei tragedii aviatice, au informat partea română prin comunicări oficiale că, potrivit informațiilor de care dispun până în prezent, nu a existat vreun cetățean român la bordul aeronavei prăbușite în Mali.

Prăbuşirea avionului Air Algerie: La ANCHETA INTERNAŢIONALĂ participă şi ROMÂNIA

De asemenea, în urma verificărilor complexe în evidenţele informatizate ale MAE şi MAI a numelor şi prenumelor explicite, aflate pe listele de pasageri așa cum au fost ele puse la dispoziție de autoritățile naționale care au constituit celule de criză, nu a fost identificat vreun cetățean român”, se arată într-un comunicat al ministerului.

În acest moment, ancheta privind cauzele prăbușirii avionului și procedura de identificare a pasagerilor avionului Air Algerie este în derulare.

AVION PRĂBUŞIT în Mali. NICIUN ROMÂN nu se regăseşte pe LISTA pasagerilor

Având în vedere procedura dificilă de identificare a pasagerilor zborului amintit, dar și investigațiile standard în astfel de cazuri, Ministerul Afacerilor Externe va continua să mențină un contact permanent cu autoritățile străine din statele direct implicate pentru a clarifica definitiv aspectele de interes pentru opinia publică românească referitoare la tragicul accident aviatic.

Corlăţean: Autorităţile algeriene AU REVENIT asupra informaţiei că a existat un ROMÂN în aeronava prăbuşită