MAE de la Bucureşti: Încă trei CETĂŢENI ROMÂNI au fost ELIBERAŢI din Yemen

Alți trei cetățeni români și un membru de familie, cetățean al Republicii Yemen, au fost evacuați în siguranță, pe cale terestră, din localitatea Wadi Dawan către Arabia Saudită, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe transmis miercuri AGERPRES.

15 apr. 2015, 17:14
MAE de la Bucureşti: Încă trei CETĂŢENI ROMÂNI au fost ELIBERAŢI din Yemen

Ambasadele României la Riad și Abu Dhabi au întreprins demersurile legale, pe lângă autoritățile de frontieră, în vederea facilitării obținerii vizelor de intrare în Arabia Saudită pentru toți membrii grupului.

Pe tot parcursul traseului către frontiera cu Arabia Saudită grupul s-a aflat în legătură permanentă cu Ambasada României la Abu Dhabi.

Prin intermediul misiunilor diplomatice române la Abu Dhabi și Riad celula de criză a menținut legătura permanentă cu autoritățile din zonă, cu grupul cetățenilor români și a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Yemen — Arabia Saudită, precizează sursa citată.

Evacuările de miercuri au fost posibile datorită eforturilor conjugate ale celulei de criză activate și coordonate de către ministrul Afacerilor Externe și ale misiunilor diplomatice române de la Riad și Abu Dhabi.

Celula de criză continuă eforturile de evacuare în siguranță a cetățenilor români aflați în Republica Yemen și rămâne în legătură permanentă atât cu aceștia, cât și cu toate autoritățile competente din regiune, se precizează în comunicat.

Până în prezent numărul persoanelor evacuate din Republica Yemen, cu sprijinul MAE, este de 42 de cetățeni români și șapte membri de familie.