MAE, despre starea adolescentului bătut în Franţa: Pronosticul vital e rezervat, starea generală e stabilă

Starea generală de sănătate a cetăţeanului român bătut în Franţa, este stabilă, pronosticul vital fiind în continuare rezervat, informează MAE printr-un comunicat de presă transmis, miercuri, Agerpres.

RomaniaTV.net
18 iun. 2014, 15:57
MAE, despre starea adolescentului bătut în Franţa: Pronosticul vital e rezervat, starea generală e stabilă

Sursa citată precizează că ambasada României la Paris a trimis, marţi, o echipă consulară la Comisariatul Plaine Saint-Denis pentru a acorda asistenţa consulară de specialitate familiei victimei.

MAE subliniază că misiunea diplomatică română cooperează strâns cu autorităţile franceze responsabile în vederea obţinerii de informaţii actualizate cu privire la acest caz şi pentru urgentarea soluţionării anchetei. Totodată, a fost demarată o colaborare pe linie judiciară între autorităţile române şi franceze.

‘Autorităţile judiciare franceze derulează în prezent o anchetă penală menită a clarifica împrejurările în care a avut loc incidentul şi pentru identificarea şi deferirea justiţiei a persoanelor responsabile de agresiunea comisă asupra cetăţeanului minor de origine română.(…) Nu pot fi făcute publice informaţii din cadrul unei anchete penale aflată în curs de desfăşurare, conform legislaţiei franceze’, se mai arată în comunicatul MAE.