MAE Român: Alţi 9 CETĂŢENI STRĂINI au fost evacuaţi din Yemen

Ministerul Afacerilor Externe informează, într-un comunicat de presă remis, sâmbătă, AGERPRES, că în cursul zilei de vineri, 17 aprilie, alți 9 cetățeni români au fost evacuați din Yemen.

18 apr. 2015, 10:23
MAE Român: Alţi 9 CETĂŢENI STRĂINI au fost evacuaţi din Yemen

Un grup de trei cetățeni români (mama și 2 copii) au fost evacuați în siguranță, pe cale terestră, din orașul Ibb (Yemen) către Arabia Saudită. ”Ambasadele României la Abu Dhabi și Riad au întreprins demersurile legale pe lângă autoritățile de frontieră, în vederea facilitării obținerii vizelor de intrare în Arabia Saudită pentru toți cei 3 cetățeni români. Pe întregul parcurs către frontiera cu Arabia Saudită, grupul s-a aflat în legătură permanentă cu reprezentanții Ambasadei României la Abu Dhabi și ai Ambasadei României la Riad, care au monitorizat deplasarea. Consulul Ambasadei României la Riad i-a preluat pe cetățenii români de la punctul de trecere a frontierei Arabiei Saudite, asigurându-le asistența și protecția consulară”, se precizează în comunicatul MAE.

De asemenea, un alt grup de 6 cetățeni români a fost evacuat din Yemen către Munchen (Germania), via Amman (Iordania), cu un zbor organizat de către autoritățile germane, pe ruta Sana’a — Amman — Munchen, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Peste 300 de persoane, evacuate din Yemen cu o navă militară a Rusiei

”Cei 6 cetățeni români au fost evacuați pe cale aeriană, în urma demersurilor complexe întreprinse de Celula de Criză a MAE, prin Ambasadele României la Abu Dhabi, Amman și oficiul consular român din Munchen. Cetățenii români au fost așteptați și preluați în dimineața zilei de 18 aprilie 2015 de către reprezentanții Consulatului General al României la Munchen care le-au acordat asistență și protecție consulară, sprijinindu-i în cadrul procedurilor de repatriere”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Celula de Criză a MAE continuă eforturile de evacuare în siguranță a cetățenilor români aflați în Republica Yemen și rămâne în legătură permanentă atât cu aceștia, cât și cu toate autoritățile competente din regiune.

”Ministerul Afacerilor Externe menționează că, până în prezent, numărul persoanelor evacuate din Yemen însumează 54 de cetățeni români și 9 membri de familie. Ministerul Afacerilor Externe folosește și acest prilej pentru a mulțumi autorităților germane și iordaniene pentru sprijinul acordat”, menționează comunicatul