MAE român, atenţionare de călătorie în Franţa: ploi abundente şi inundaţii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Franţa că Centrul de Meteorologie local a emis cod portocaliu de inundaţii şi ploi abundente pentru departamentele din sudul ţării. Avertizarea este valabilă până joi, în zonele Bouches-du-Rhône, Var, Alpes-Maritimes, Vaucluse, Gard, Pyrenees Orientales.

08 oct. 2018, 13:40
MAE român, atenţionare de călătorie în Franţa: ploi abundente şi inundaţii

Potrivit MAE, Centrul de Meteorologie din Franţa, în perioada 8 – 11 octombrie 2018, a instituit cod portocaliu de inundaţii şi ploi abundente pentru departamentele Bouches-du-Rhône, Var, Alpes-Maritimes, Vaucluse, Gard şi Pyrenees Orientales. Avertizarea este valabilă până joi.

Cetăţenilor români, aflaţi în vacanţă sau stabiliţi în sudul Franţei, li se recomandă să evite zonele pentru care sunt activate codurile de alertă.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966; +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729 şi cel al Consulatului General al României la Marsilia: +33610027164.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.