MAE român condamnă ferm atacul terorist de la New York

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc marți seară la New York, soldat cu numeroase victime. Potrivit comunicatului, în aceste momente dificile, MAE exprimă solidaritatea cu poporul american.

01 nov. 2017, 12:26
MAE român condamnă ferm atacul terorist de la New York

MAE reafirmă angajamentul ferm al României de a contribui la combaterea terorismului internațional, care reprezintă un atentat inadmisibil la adresa vieții unor persoane nevinovate.

Autorul atentatului cu furgonetă de marți din New York, soldat cu opt morți și 11 răniți, se numește Sayfullo Habibullaevic Saipov, este cetățean uzbec, are 29 de ani, a sosit în SUA în 2010 și figurează în arhivele Poliției pentru două delicte rutiere, a scris miercuri cotidianul spaniol El Pais.

Bărbatul locuia legal în SUA și lucra ca șofer pentru Uber, după cum a confirmat compania într-un comunicat în care s-a declarat ‘îngrozită’ de cele întâmplate. Saipov a trecut testele pe care le efectuează compania în mod obișnuit pentru a afla dacă șoferii săi au antecedente.

Potrivit postului CNN, autorul atacului ar fi lăsat un bilet în furgonetă în care jura credință Statului Islamic (SI), deși gruparea teroristă nu a revendicat atentatul, iar autoritățile americane nu au menționat existența vreunei legături între SI și uzbec.