MAE de la Bucureşti confirmă că un diplomat român acreditat în Rusia a fost declarat persona non grata

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă că un diplomat român acreditat în Rusia a fost declarat "persona non grata", aceasta după o măsură similară adoptată de ţara noastră în spirit de solidaritate cu Marea Britanie în cazul atacului de la Salisbury.

30 mart. 2018, 14:48
MAE de la Bucureşti confirmă că un diplomat român acreditat în Rusia a fost declarat persona non grata

„MAE reiterează poziţia sa de condamnare a oricăror acţiuni care ameninţă securitatea colectivă şi dreptul internaţional”, informează un mesaj al ministerului transmis AGERPRES.

Vineri, Ministerul de Externe al Rusiei a convocat ambasadori şi alţi reprezentanţi diplomatici ai ţărilor care au expulzat diplomaţi ruşi în urma cazului Serghei Skripal – fostul agent rus otrăvit la 4 martie în Marea Britanie, acţiune atribuită de Londra Moscovei -, un reprezentant diplomatic al României fiind de asemenea printre cei convocaţi, informează agenţiile DPA şi Sputniknews.

Citeşte şi Diplomaţi din mai multe state, inclusiv din România, convocaţi la MAE rus după valul de expulzări în scandalul Skripal

MAE a notificat luni Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat ‘persona non-grata’ şi că este obligat să părăsească teritoriul României.