Magazinele din apropierea şcolilor din Galaţi au primit amenzi uriaşe pentru că vindeau ţigări la bucată

Poliţiştii locali din Galaţi au dat, în doar două zile, amenzi de 30.000 de lei unor agenţi economici, care comercializau ţigări la bucată în apropierea unităţilor de învăţământ.

27 mart. 2017, 18:31
Magazinele din apropierea şcolilor din Galaţi au primit amenzi uriaşe pentru că vindeau ţigări la bucată

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale verifică unităţile comerciale care îşi desfăşoară activitatea în apropierea instituţiilor de învăţământ, iar în decurs de doar două zile oamenii legii au aplicat şase sancţiuni contravenţionale agenţilor economici care au fost depistaţi că vindeau ţigări la bucată, potrivit unui comunicat transmis, luni, de Poliţia Locală Galaţi.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 30.000 lei. Potrivit sursei citate, persoanele juridice care încalcă legea 349/2002 – actualizată, riscă sancţiuni, după cum urmează: 5.000 lei la prima abatere, amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere, iar săvârşirea unei noi contravenţii se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei plus sancţiunea complementară de închidere a unităţii. Astfel, de la începutul anului şi până în prezent, în baza legii 349/2002 – actualizată, poliţiştii locali din municipiul Galaţi au încheiat 140 de procese- verbale, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 38.250 lei.

Pe de altă parte, pentru nerespectarea prevederilor legii privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, poliţiştii locali au dat, pe parcursul anului trecut, 150 de sancţiuni contravenţionale în sumă de 5.900 lei. Cele mai multe dintre amenzi au fost date unor persoane fizice care fumau în diverse locuri precum spaţii de joacă pentru copii, unităţi de învăţământ, staţii de autobuz, pieţe agroalimentare sau scări de bloc.

Citeşte şi Controale ale poliţiei la transportatorii de persoane: 4.600 de vehicule verificate, 2.200 de amenzi şi permise reţinute