Mexic: Magistratul din procesul traficantului de droguri El Chapo, împuşcat mortal

Judecătorul care a prezidat procesul lui Joaquin Guzman, zis şi "El Chapo" şi supranumit baronul drogurilor din cartelul Sinaloa, a fost împuşcat în cap, luni, în timp ce făcea jogging pe stradă, în apropierea reşedinţei lui din Mexico City.

19 oct. 2016, 13:44
Mexic: Magistratul din procesul traficantului de droguri El Chapo, împuşcat mortal

Judecătorul Vicente Bermudez Zacarias, în vîrstă de 37 de ani, a prezidat procesul lui Joaquin Guzman. Magistratul locuia în Metepec, la aproximativ 60 de kilometri la vest de Mexico City.

Presa mexicană a relatat mai înainte că judecătorului Zacaruias nu i s-a acordat niciun fel de protecţie din partea statului, după judecarea şi condanarea lui El Chapo. Cel care l-a asasinat s-a făcut nevăzut şi nu a fost prins încă, scrie ziarul Mexico City. 

Judecătorul a fost dus la spital, în Metepec, unde a murit la scurt timp din cauza împuşcăturii care i-a provocat leziuni grave la cap.

Grupul autointitulat „anti-hoţi” a lăsat semne după ce tăiase şase mâini de om în Mexico, ceea ce însemna că persoana care îl împuşcase pe Zaharia a fugit de la locul faptei.

Guzman se află într-o închisoare federală din împrejurimile Ciudad Juarez aflate la graniţa cu El Paso, din Texas. El Chapo ar putea fi extrădat în SUA, în 2017.