MAI: 211 persoane sunt încă blocate în nămeţi la Urziceni

Ministerul Administraţiei şi Internelor a intervenit cu 2.000 de angajaţi şi cu 700 de mijloace de intervenţie pentru ajutarea persoanelor blocate din cauza ninsorilor şi a viscolului şi degajarea drumurilor, 211 persoane fiind încă blocate la Urziceni, zonă unde se ajunge dificil.

RomaniaTV.net
27 ian. 2012, 17:15
MAI: 211 persoane sunt încă blocate în nămeţi la Urziceni

Secretarul de stat din Ministerul Administaţiei şi Internelor Mihai Capră a declarat, vineri seară, că 26 de drumuri naţionale sunt blocate, majoritatea fiind închise preventiv pentru asigurarea condiţiilor de deszăpezire, potrivit Mediafax.

Totodată, 95 de drumuri judeţene sunt blocate în prezent, situaţia acestora fiind importantă la nivel local şi urmând să fie rezolvată în cel mai scurt timp, a spus Mihai Capră.

O zonă foarte afectată rămâne Urziceni unde în continuare sunt cazate 211 persoane, accesul spre această zonă fiind dificil.

Nu putem vorbi de autovehicule blocate, defluirea se face sub comanda poliţiei, maşinile îşi aşteaptă rândul pentru că se circulă pe un singur fir”, a spus secretarul de stat din MAI.

Acesta a menţionat că alimentarea cu energie electrică este afectată în 131 de localităţi.

La rândul său, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că 28 de persoane au fost evacuate cu cinci elicoptere ale MAI, din care cinci dedicate acordării de servicii SMURD.