MAI în cazul „activităţilor ilicite” legate de vânzarea de materiale sanitare

Ministerul de Interne a anunţat că va lua măsuri împotriva celor care desfăşoară "activităţi ilicite" în legătură cu vânzarea produselor de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus (COVID-19).

RomaniaTV.net
17 mart. 2020, 20:35
MAI în cazul „activităţilor ilicite” legate de vânzarea de materiale sanitare

Anunțul a fost făcut marţi de secretarul de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu, într-o conferință de presă.

„Au fost demarate acțiuni în vederea identificării operatorilor economici sau a altor persoane care desfășoară activități ilicite în legătură cu vânzarea produselor de protecție împotriva infectării cu CoVid-19”, au precizat reprezentanţii MAI.

Declaraţiile vin în contextul în care în ultimele săptămâni produsele de dezinfectare, precum gelul de mâini sau alcoolul sanitar, şi măştile sanitare au dispărut din farmacii sau din magazine.

În schimb, pe site-urile de vânzări de pe Internet au apărut anunţuri de vânzare a acestor produse la preţuri chiar şi de 10 ori mai mari decât cele la care puteau fi cumpărate înainte de apariţia primelor cazuri de coronavirus în Europa.

Noi măsuri anunţate de MAI: „Se suspendă activităţile localurilor publice din România. Se suspendă zborurile spre Italia şi Spania”