Mai multe asociaţii ale societăţii civile, înlocuite din Consiliul Economic și Social

Premierul Viorica Dăncilă a înlocuit prin decizie publicată în Monitorul Oficial mai multe asociații critice din Consiliul Economic și Social, scrie G4Media.ro. Din 15 membri, singurii menținuți au fost Asociația Municipiilor din România și FACIAS. Consiliul Economic și Social are rol esențial în procesul legislativ al guvernului, pentru că analizează și avizează toate proiectele de acte normative inițiate de Executiv.

RomaniaTV.net
12 oct. 2018, 13:42
Mai multe asociaţii ale societăţii civile, înlocuite din Consiliul Economic și Social

Ministerul Muncii afirmă că schimbarea a fost anunţată cu aproape patru luni înainte de a fi luată în considerare. Potrivit Monitorului Oficial, decizia premierului Viorica Dăncilă este întemeiată pe o propunere a ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, făcută pe 22 iunie și ajunsă la Guvern abia 4 luni mai târziu, pe 8 octombrie. 

Potrivit sociologului Gelu Duminică, „Din cei 15 membri ai grupului societății civile actuali, nu au mai rămas decât reprezentanta Asociatiei Municipiilor si cea a FACIAS. Propunerea a fost formulată de doamna LOV (n.a. Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii) si validată de PM (n.a. Viorica Dăncilă, prim-ministrul României). Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial”, susține acesta pe contul său de Facebook unde publică și dovada.