Circulaţie restricţionată pe mai multe drumuri din ţară. Opt persoane, evacuate din calea zăpezii viscolite UPDATE

Cinci persoane care se deplasau, miercuri, cu trei autoturisme pe un drum judeţean din Sibiu au rămas blocate din cauza zăpezii viscolite şi nu mai pot înainta. Mai multe utilaje intervin în zonă. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate pe mai multe drumuri din ţară. La Bâlea Lac, telecabina a fost oprită din cauza vântului puternic.

RomaniaTV.net
16 ian. 2019, 08:02

UPDATE Cele opt persoane, aflate în cinci maşini care au rămas blocate în zăpada viscolită, au fost evacuate, însă drumul judeţean dintre Ocna Sibiului şi Topârcea rămâne închis circulaţiei din cauza condiţiilor meteo, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Elena Welter.

Pentru evacuarea celor înzăpeziţi au intervenit pompierii cu o autospecială pe şenile şi drumari cu utilaje.

IPJ Sibiu recomandă folosirea rutei ocolitoare Ocna Sibiului – Loamneş – Alămor – Gusu – Ludoş – Topârcea.

Şi pe drumul judeţean Ocna Sibiului – Şura Mică, traficul este îngreunat din cauza zăpezii viscolite.

Meteorologii avertizează că judeţul Sibiu se află sub atenţionare de Cod galben de vânt puternic.


UPDATE Turiştii nu pot urca miercuri, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, după ce telecabina care face legătura dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac a fost oprită din cauza vântului prea puternic, potrivit cabanierilor din zonă.

Vântul bate cu aproape 70 de kilometri pe oră, la rafală, în zona Bâlea, au informat meteorologii sibieni.

Telecabina este singurul mijloc de transport iarna, la Bâlea, accesul maşinilor fiind posibil pe Transfăgărăşan doar până la Bâlea Lac. Transportul pe cablu este posibil însă doar când condiţiile meteo sunt bune.

Stratul de zăpadă măsoară 210 centimetri la Bâlea Lac, unde se înregistrează şi risc mare de producere de avalanşe.

Drumuri cu circulaţie îngreunată sau oprită

 

Din cauza viscolului, DN 67 C rămâne închis între Novaci și Rânca, CNAIR împreună cu Poliția Rutieră au decis să interzică accesul tuturor categoriilor de autovehicule. Pe acest sector de drum, rafalele de vânt înregistrează la ora actuală viteze de peste 90 km/h. Utilajele CNAIR sunt pregătite să intervină pentru redeschiderea acestui sector de drum imediat ce vremea va permite.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Elena Welter, a anunţat, miercuri, că Drumul Judeţean 106 T, Ocna Sibiului – Topârcea, este închis circulaţiei publice din cauza zăpezii viscolite. Cinci persoane care se deplasau cu trei autoturisme sunt blocate şi nu mai pot înainta. În zonă se intervine cu mai multe utilaje. Poliţiştii recomandă ruta ocolitoare Ocna – Loamneş – Alămor – Gusu – Ludoş – Topârcea.

Pe DN 18 (Baia Sprie – Mara) circulaţia rutieră este îngreunată din cauza ninsorilor abundente.

De asemenea, este îngreunată circulaţia pe DJ 106 B, Ocna Sibiului – Şura Mică. Şi pe acest tronson se acţionează cu utilaje de deszăpezire.